No niin... nyt on reissusta kotiuduttu, joten ehtii taas päivitellä blogiinkin jotain....

Aloitan tällaisilla helpoilla jauhelihapihveillä....

Jauhelihapihvitaikinaan tulee yleensä laitettua aina jotain jatkeainetta kuten korppujauhoja, leipää tai kasviksia... tällä kertaa pihvit velmistuivat ilman mitään jatkeainetta.

CIMG8485-001-normal.jpg

Pihveihin tarvitaan jauhelihaa (mitä nyt sitten itse kukin käyttääkään... minulla oli naudan parempi jauheliha 10%) ja mausteita. Minälaitoin vaan suolaa, mustaippuria ja paprikajauhetta. Kannattaa paistaa pikkuinen nokare ja tarkistaa maku mieleiseksi. Täytteeksi laitoin mustapippurileikkelettä ja juustoa... juustovalinta ei menny ihan nappiin...kuvittelin saavani pihvistä niin tiiviin paketin, ettei sulatejuusto tulisi sieltä ulos, vaan valuihan se osittain.... joten juustoksi kannattaa laittaa jotain kypsytettyä juustoa (meillä se on nähtävästi punaleimasta emmentalia ensi kerralla, sillä sitä yleensä on aina jääkaapissa)

 

CIMG8470-normal.jpg

Muosipussin päälle pihvi....toinen reuna muosipussia päälle ja sitten vaan taputtelee...saa siististi ja nopeasti tehtyä pihvejä ja vaikka kuinka ohuita....helppo kumota täytteiden päälle ja nipistelee sitten vaan reunat kiinni....

CIMG8472-001-normal.jpg

Pihvien kypsentämisessä halusin päästä helpolla, joten laitoin ne kypsymään 225 asteiseen uuniin. Toki paremman makuinen pinta pihveihin tulisi pannulla paistamalla.

 

CIMG8479-001-normal.jpg

Nämä pihvit ovat hmmm sanoisinko hieman kookkaita.... 200 g jauhelihaa/pihvi.

CIMG8483-normal.jpg

Omaan makuuni kypsensin pihvit turhan kypsiksi, vaan kanssasyöjä tykkäs kovin.... hälle kun ruoassa oleva liha ei ole koskaan liian kypsää.