CIMG0267.jpg

Tämä pikainen kaalipata valmistui jo alkukesästä. Ihan ekoista varhaiskaaleista, eivät tainneet olla edes kotimaisia, mutta hyviä olivat.

Pieni määrä kaalipataa syntyi alla olevalla ohjeella.

Kaalipata

400 g naudan jauhelihaa

1 iso keltasipuli hienonnettuna

2 rkl öljyä tai muuta rasvaa

700 g varhaiskaalia/valkokaalia hienonnettuna

3 porkkanaa kuorittuja ja kuutioituna

3 pientä valkosipulin kynttä hienonnettuna

1 punainen suippopaprika kuutioituna/suikaloituna

200 g pakastemaissia

noin 3 dl vettä

1 lihalienikuutio

paprikajauhetta (noin 1 tl)

kuivattua meiramia (noin 2 tl)

mustapippuria myllystä muutamia kierroksia

soijakastiketta (noin 1 tl)

tummaa siirappia (noin 2 rkl)

aromat-seosta (noin 1 tl)

suolaa (noin 1 tl)

(pinnalle ruohosipulia tai persiljaa)

Kuumenna pata ja lisää siihen öljy ja heti perään jauheliha ja hienonnettu sipuli. Anna rakeistua samalla sekoitellen seosta. Lisää ensimmäisenä porkkanakuutiot ja neste (määrä tuntuu vähältä, vaan minulla ainakin tämä on riittänyt, kun olen ruoan haudutellut kannen alla padassa) ja kaikki mausteet. Anna seoksen kypsyä noin 10 min ja lisää vasta sitten hienonnettu (varhaiskaalia ei kannata henontaa ihan pieneksi) valkokaali. (Mikäli käytät talvikaalia, voi sen lisätä yhtä aikaa porkkanoiden kanssa). Anna ruoan hautua jälleen noin 10 min....varo kypsentämästä kaalia ihan olemattomiin. Lisää paprikakuutiot ja maissit ja kypsennä vielä kunnes paprikakin hieman pehmiää. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan makuja lisää. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa.Tarjoa lisänä miedosti sokeroitu puolukkasurvosta tai kiehautettua puolukkahilloa.

CIMG0248.jpg

Meillä tästä määrästä syötiin kerran ihan tällaisenaan salaatin kera ja toisella kerralla keitin kanssasyöjälle pari perunaa, kun ajattelin ettei ruoka muuten riitä. Entisaikaanhan tällaisten ruokien kanssa tarjottiin aina keitettyjä perunoita lisukkeena.