Broilerisuikaleista tein vaihteeksi kiusausta. Perunanan oli ihan vaan yleisperuna, mitkä kuorin ja suikaloin käsin. Porkkanan halusin laittaa raasteena, vaan tokihan sen voi laittaa isonpinakin palasina. Nyt ei ollut käytettävissä mitään makukermoja, joten maustamattomilla mentiin, vaan jos olis ollu esim juustoruokakermaa, olisin sitä laittanut ainakin toiseksi purkiksi.
Broilerikiusaus
400 g kanan filesuikaleita (minulla maustamaton)
1 punasipuli (tai keltasipuli)
rasvaa lihojen ruskistamiseen
paprikajauhetta (vajaa 1 tl)
currya (vajaa 1 tl)
sitruunapippuria (vajaa 1 tl)
suolaa (1 tl lihoihin)
1 oikein pullea valkosipulin kynsi
7 oikein isoa perunaa ( = noin 750 g)
2 isoa porkkanaa
10 cm pätkä purjoa
½ isosta suippopaprikasta (tai pieni kokonaan)
2x2 dl ruokakermaa, maustamaton 15% + noin 1 dl vettä
(Kiusauksen pinnalle 1-2 rkl korppujauhoja)
Valmiin kiusauksen pinnalle persiljasilppua
Valmistaminen
Paista filesuikaleet ja sipuli pannulla ja lisää mausteet sekaan. Monet laittavat lihat raakoina, vaan minä tykkään ruskistaa ne pannulla.
Kuori perunat ja suikaloi ne.
Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
Suikaloi suippopaprika ja hienonna purjo.
Laita puolet perunoista laakeaan uunivuokaan. päälle lihat, porkkanaraaste ja paprika ja loput perunat pinnalle.
Kaada ruokakermat vuokaan. Huuhtase purkit vedellä ja laita sekin vuokaan. Tasoita pinta tasaiseksi lastalla, niin päällimmäiset perunatkin kostuvat liemeen.
Ripottele vähän (noin ½ tl) suolaa päällimmäisen perunakerroksen pinnalle. (Ripottele korppujauhot laatikon pinnalle.)
Kypsennä kiusausta ihan vähän alle 200 asteisessa uunissa 50-60 min.
Pikkasen sekoitin kerroksia veitsellä nostelemalla ennen korppujauhojen laittamista.
Minä laitoin kiusaukseen korppujauhoja pinnalle ennen uuniin laittamista. Meillä tykätään ihan kunnolla paistuneesta laatikosta. Jos tykkää vaaleammasta, kannattaa laskea paistolämpöä ja tarpeen mukaan pidentää kypsymisaikaa.
Broilerikiusauksen kanssa syötiin tällaista hedelmäistä vihersalaattia.
Kommentit