CIMG4458.jpg

Käytän nykysellään useinkin hiivalla kohotettavaa sämpylätaikinaa/pizzakkataikinaa suolaisten piirakoiden pohjana.

CIMG4426.jpg

CIMG4430.jpg

Tälläkin kertaa tein isomman sämpylätaikinan, mistä osasta paistoin tavallisia sämpylöitä ja osasta tein kahdenlaista suolaista piirakkaa.

Pellilliseen broileripiirakkaa käytin;

noin 2 dl nestettä tehty sämpylätaikina -> kohotus pellillä ja sen jälkeen taputellaan ilmat käsin pois pohjasta

Pinnalle levitetään 100 g mieleistä maustettua tuorejuustoa (minä käytin chili-paprikaa)

Täytteeksi levitetään ensin ohut kerros tavallista juustoraastetta

ja sen päälle paistettuja hyvin maustettuja broilerisuikaleita (minulla oli 300 g filesuikaleita rasia ja 500 g rasia broilerin sisäfileitä, mitkä leikkelin suikaleiksi saksilla....ruskistin pannulla ja maustoin aika voimakkaaksi suolalla, sitruunapippurilla, paprikajauheella, chilillä, 3 valkosipulin kynnellä ja currylla. Lihamäärä on ihan hyvän reilu...jos laittaa esim herkkusieniä tms lisäksi, tulee vähemmälläkin lihalla toimeen)

Lihojen sekaan hienonsin yhden keltasipulin freesaantumaan.

Väriä antamaan ripottelin lihojen pinnalle  yhden suippopaprikan hienonnettuna ja 5 puoliskoa säilykepersikkaa pieninä paloina.

(Ripsauksen aura-juustoahan tämä olisi monenkin mielestä kaivannut, mutta en laittanut, kun en ollut varma tykkäävätkö kaikki syöjät siitä.)

Ja sitten pinnalle kunnon paksu kerros juustoraastetta ja kaikki täytteet kannattaa sitten levittää ihan reunoille asti.

Piirakka paistui 200 -225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, välillä peltiä käännellen. Ja pohjan paistumistakin kannattaa tsekata, varsinkin jos nesteenä sämpylätaikinassa käyttää maitoa, kuten minä. Minulla on tässäkin pellillä kaksinkertainen leivinpaperi pohjan alla.  Kun ruskeus miellyttää omaa makumieltymystä, piirakka pois uunista ja hetken jäähdyttyään sitä voikin ruveta jo maistelemaan...

CIMG4444.jpg

CIMG4453.jpg

Kun hiivataikinasta taputtelee ilmat pois ennen täytteiden levittämistä, saa pohjasta suht ohuen valmiinakin.