IMG_20241213_124201_edit_50868739442104.

Siskon luota tuotiin taas täydennystä marjavarastoihin, joten päätin tehdä pitkästä aikaa kauraista mustikkaherkkua. Me syödään tätä useimmiten jälkiruokana, mutta myös välipalana. Halutessaan täsät vois jättää kerman kokonaan poiskin ja lorauttaa maitoa rahkan sekaan, tosin ei se ihan samanoloista ole niin tehtynä.

Tälleen valmistui tämä herkku.

Mustikka-kauraherkku

2 dl vispikermaa (tai kuohukermaa)

500 g maustamatonta rahkaa

sokeria oman maun mukaan (laitoin noin 1 dl)

1 tl vaniljasokeria

4 - 5 dl pakastemustikoita (sulata ja käytä mehuineen, jätä osa koristeeksi?)

1 kukkura dl pieniä kaurahiutaleita

Valmistaminen

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä siihen kaikki muut ainekset ja sekoita seos kunnolla sekaisin. Maistele makeus mieleiseksi. Seos on löysähköä tässä vaiheessa pakastemustikoita käytettäessä. Laita seos peitettynä jääkaappiin vähintään tunniksi. Sekoita seos uudemman kerran sekaisin ja tarkista vielä makeus.

Annostele herkku annoskulhoihin/mukeihin tai jokainen ottaa ite sopivan määrän. Meillä tämä määrä piisaa 6-8 annokseen riippuen syödäänkö jälkiruokana vai välipalana.

IMG_20241213_104759_edit_50194551754913.

Vielä sekoitus ja tekeytymään kylmään, että hiutaleet turpoavat.

IMG_20241213_124201_edit_50166376535601.

Teen moasti tällaisen lopusta itelleni aamuksi tuorepuuron lorauttamalla sekaan maitoa ja lisäämällä hieman chiasiemeniä.