Tätä meillä on tehty jo monta kertaa....




Yläkuvassa on turkkilaiseen jogurttiin tehtävä pannacotta saanut päällensä ison kasan kotimaisia vadelmia.  Alkuperäinen ohje on Pirkasta ja nimeltään karpalopannacotta

Olen tehnyt tätä herkkua monista marjoista, vaan kyllä happoiset puolukat/karpalot tähän parhaiten passaavat. Punaherukka/mustaherukkaversio on vielä tekemättä...

Tässäpä pannacotta ohje miten minä sen teen....


Jogurttinen pannacotta marjoilla
(5-6 annosta)

3 liivatelehteä
2 dl vatkautuvaa kermaa (käytin laktoositonta kuohua)
2 dl maitoa/maitojuomaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g turkkilaista jogurttia

Päällyskiille
 
2 dl punaista mehua (vahvuudeltaan voimakasta juontimehua)
1 dl hyytelösokeria
3 dl karpaloita, puolukoita, vadelmia tai muita marjoja

 
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Mittaa kerma, maito ja sokeri pinnoitettuun kattilaan ja kiehauta seos. Lisää vaniljasokeri seokseen.

 
Sekoita kuumaan kermaseokseen liotetut ja kuivaksi puristellut liivatelehdet. Anna kerman jäähtyä hetki ja lisäävasta sitten jogurtti. Mikäli kermaseos on liian kuumaa, jogurtti saattaa juoksettua. (Älä kuitenkaan anna kermaseoksen jäähtyä liikaa kattilassa, jotta se ei ehdi hyytyä). Jogurtin lisäämisvaiheessa kannattaa seosta vatkata ihan kunnolla esim pallovatkaimella. Maistele seos ja lisää hiven sokeria halutessasi.
Jaa pannacottaseos annoslaseihin ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia, mielellään yön yli.

 
Valmista kiille: Kuumenna mehusta ja vedestä tehty seos kattilassa ja lisää hyytelösokeri samalla sekoittaen ja kuumenna vielä uudelleen kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä. Ripottele marjat pannacottien pinnalle ja kaada hiukan jäähtynyt mehuseos ( jos mehuseoksen päälle on tullut "höytyviä" siivilöi mehuseos teesiivilällä) varovasti marjojen päälle. Hyydytä marjaisia pannacottia jääkaapissa vielä noin tunti ennen tarjoamista.





... ja tässä toinen versio eli ihan vaan puolukoita + hyytelö päällä. Tykättiin paljon....ei äklömakea, sillä valkoinen osa on hyvinkin vähän makea.