eli appelsiinille maistuvista rahkalätyistähän on kyse.... helppoja ja nopeita tehdä, jos yllättäen makeanhammasta alkaa kolottamaan
Yleensä olen käyttänyt syrnikkien pohjana Pirkan ohjetta ja sillä olen tehnyt mm sitruunaisia syrnikkejä ja näitä syrnikkejä.
Tällä kertaa teki kuitenkin mieli appelsiinin makuja, joten tällä ohjeella mentiin.... ja nyt paistoin syrnikit ihan tavallisella pinnoitetulla paistinpannulla 3 kpl kerralla, enkä lettupannulla. Ihan niin siistin mallisia ei tavallisella pannulla paistettaessa tule, vaan missäs se on sanottu, jotta syrnikkienkään reunojen on oltava just pyöreät...... joten lettupannun puute ei ole pätevä syy olla tekemättä syrnikkejä
Appelsiinisyrnikit eli appelsiinille maistuvat rahkalätyt
250 g (=2 dl) maitorahkaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
(1 tl vanilliinisokeria)
1/4 tl suolaa
1 pienen appelsiinin rastettu oranssi kuori ( tai vaikka 2 mandariinin kuori)
rasvaa paistamiseen ( käytin voita)
Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi seokseksi a anna taikinan turvota väh. 10 min. Paista ohukaispannulla tai isolla paistinpannulla ( esim 3 kpl kerralla) paksuhkoja ohukaisia (miedolla) lämmöllä. Tarjoa EHDOTTOMASTI LÄMPIMINÄ hilon tai marjojen kera. Minä tykkäsin näistäkin haaleina ihan ilman mitään lisuketta.... appelsiinin raikas maku riitti.
Tavallisella pannulla paistettaessa minulla tulee tästä annoksesta 10 kpl isoja syrnikkejä ( 2 kpl/pieni annos)
Jos syrnikit paistaa lettupannnulla tulee ohjeella n.14 kpl syrnikkejä.
... kunnolla kun kypsentää puolen, ei hieman isommankaan syrnikin kääntämisessä ole mitään ongelmaa...
Tässä yhteispotretti kaikista yksinkertaisella ohjeella tehdyistä syrnikeistä.....
Kommentit