Helppo ja nopeatekoinen broilerisoosi, mikä valmistuu samanaikaisesti vihannesriisin kypsyessä.
HUOM! ohjeella tulee vähänesteistä kastiketta/höystöä. Jos haluat kastikeosuutta enemmän, lisää nestettä enemmän.
Curry-broilerikastike
400 g broilerin filesuikaleita (maustamaton)
rasvaa lihojen ruskistamiseen
1 prk juustokermaa (= 2½ dl eli 250 ml)
noin 1 dl vettä (lisää tätä, jos haluat kastikeosuutta enemmän)
ripsaus vaaleaa Maizenasuurustetta
mausteet: curry, kurkuma, sitruunapippuri, suola, sipulijauhe, valkosipulinkynsi raastettuna
valmiiseen kastikkeeseen: tuoretta persiljaa ja basilikaa, sipulin vihreitä varsia
Valmistaminen:
Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla vähässä rasvassa.
Lisää sekaan nesteet ja mausteet.
Anna hautua 10 min.
Suurusta kastiketta halutessasi hieman Maizenalla.
Lisää kastikkeeseen sipulin vihreitä varsia, persiljaa ja muutama basilikan lehti hienonnettuna (sekaan tai pinnalle)
Tarkista kastikkeen maku.
Curry ja kurkuma värjäävät ruoan kauniin keltaiseksi. Meidän ruoassa nestettä on tarkoituksella vähän.
Vihannesriisi
(tästä tulee 4 isoa annosta)
6-7 dl vettä
½ lihaliemi/kasvisliemikuutio
suolaa, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta
2 dl pitkäjyväistä riisiä (minä tykkään tästä riisistä)
1 pieni pss (= 200 g) pakaste herne-maissi-porkkanaseosta (tai he-ma-pa)
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisit ja mausteet ja anna seoksen kiehua 5 min. Lisää pakastekasvikset sekaan kypsymään. Kypsennä kypsäksi ja maistele. Tarkkaile nesteen riittävyyttä ja tarvittaessa lisää sitä. Tarkista riisin maku ja anna sen tekkeentyä muutama minuuutti kannen alla kattilassa.
Persikoita ja nektariineja ollaan syöty paljon niin salaateissa/ruoissa kuin ihan sinällään. Ihanan mehukkaita ovat varsinkin nektariinit olleet.
Kommentit