CIMG6733.jpg

Tällä kertaa makeista peltipiirakoista on vuorossa sukkelatekoinen ja  oikein kupsakka omppupiirakka. Valmistuu ihan perus raaka-aineista, kun vaan omppuja on muistanut hommata.

Tokihan tämä herkullinen pohja käy muihinkin makeisiin piirakoihin. Valmistaminen on nopeaa, kun ei tarvitse mitään vaahdotella. Minulla on omppuja vielä muutama ämpärillinen tuhottaviksi, siksi tein taas omenapiirakkaa.

Sukkelatekoinen mehevä omenapiirakka

(pellillinen piirakkaa, pellin koko 34x37 cm)

4 isoa kananmunaa

3 dl sokeria (ensi kerralla vähennän tätä vähän, mutta makeammasta tykkäävät laittakaa koko määrä)

2 dl maitoa

200 g sulatettua voita

6 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

1 rkl (=3 tl) vaniljasokeria

½ tl suolaa

(1 tl jauhettua kardemummaa -> ei ole välttämätön, mutta käy ihanasti makuun)

pinnalle; omenaviipaleita (minä käytin 8 aika isoa kotimaista omenaa -> kuorin ja viipaloin)

2-3 tl kanelia

2 rkl sokeria

(paistetun piirakan pinnalle 1 rkl sokeria)

Valmistaminen

Laita uuni kuumenemaan pikkasen alle 200 asteeseen.

Riko kananmunat kulhoon ja mitta sokeri sekaann. Pyöräytä sen verran pallovatkaimella vatkaten, että munien rakenne rikkoontuu kunnolla.Ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Mittaa muut kuivat ainekset toiseen kulhoon ja sekoita ne.

Lisää muna-sokeri seokseen voisula, maito ja kuivat ainekset ja sekoita taikina heti tasaiseksi. Taikina on löysää, älä lisää jauhoja.

Kaada taikina uunipannulle, missä on leivinpaperi ja levitä se ihan reunoille/kulmiin asti.

Pese, (kuori) ja viipaloi omenat. Laita omenaviipaleet kulhoon ja sekoita sokeri ja kaneli niiden sekaan. Möyhi lusikalla/käsin niin että omenoiden joka puolelle menee mausteita. Lado omenaviipaleet limittäin pohjan päälle ihan reunoille asti.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia piirakan paksuudesta ja uunin lämpötilasta riippuen. Kokeile piirakan keskiosasta kypsyyttä puutikulla, kuiva tikku= kypsä piirakka. Minusta tämä piirakka paistui yllättävänkin nopeasti.

CIMG6648.jpg

Omenaa voi toki niin halutessaan laittaa enemmänkin. Mulla oli ajatus, että noista taikinaosuuksista leikkaisin piirakan paloiksi.

CIMG6658.jpg

Minä ripottelin 1 rkl sokeria piirakan päälle uunista oton jälkeen, mutta ei olis tarvinnut, on riittävän makeaa muutenkin.

CIMG6746.jpg

Meillä ja ystävillä tämä piirakka niin hyvin kauppansa, että nyt kun lähen paistelemaan maksapihvejä, niin samalla tekasen uuden piirakan uuniin tällä samalla ohjeella.