IMG_20221022_191106.jpg

Pitkästä aikaa paistettiin vohveleita kahville seuraksi. Tällä ohjeella olen monasti tehnyt. Nyt leikeltiin vohvelit psaksilla sydämen mallisiksi, makeaa sisälle ja toinen sydän päälle. Ohjeella tulee pehmeitä vohveleita.

Vohvelit

(10 - 12 kpl)

3 isoa kananmunaa

6 dl täysmaitoa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 hieman kukkura tl suolaa

2 rkl sokeria

4 rkl voisulaa

lisäksi tarvitaan paistamisessa muutama rkl voisulaa (tai öljyä)

Valmistaminen

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.

Lisää maito, suola, sokeri ja rasvasula.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa jauhoseos maitoseoksen joukkoon esim. pallovatkaimella.

Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

Kuumenna vohvelipannu/rauta, öljyä kevyesti pannun molemmat puolet, annostele taikinaa kauhallinen keskelle pannun alaosaa. Paista vohvelit kauniin ruskeiksi. Nämä vohvelit jäävät pehmeiksi. Nosta vohveli pois, öljyä pannu ja laita uusi vohveli paistumaan jne.

Halutessaan vohvelit voi paloitella pieniksi sydämiksi, kuten me tällä kertaa tehtiin.

Tarjoa vohvelit lämpiminä hillon/marjojen kanssa. Lisänä voi vielä tarjota kermavaahtoa tai jäätelöä.

IMG_20221022_190742.jpg

Tällä kertaa minulla tuli ohjeen taikinamäärästä 11 kpl vohveleita.

IMG_20221022_191608.jpg

Näissäkin on makeana päälyksenä Justuksesta ostettuja täytteitä/marmeladeja, samoja mitä tässä kääretortussakin.