Sisareni porukan ollessa kyläilemässä nyt viikonloppuna, tekivat he taas kaikenlaista meillä, joten kiitokseksi avusta lupasin leipoa jotain pientä heille kotiin viemisiksi. Tällä ohjeella tehty omenapiirakka on meidän suvun suosikkipiirakkaa, joten sitä sisareni toivoi saavan...... alla olevat piirakat maistuvat pikkasen erilaisille sillä käytin päällykseen kermaviilin kaveriksi valmiita maustettuja rahkoja ja päällystä tein vähän vähemmänkin..... joten laitan ohjeen uudemman kerran blogiini. 

1244370980_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä piirakassa päällys on tehty valmiista vaniljarahkasta + kermaviilistä.

Pellillinen omenapiirakka

(jos haluat tehdä vain piirakkavuoallisen, puolita ohje)

Pohja:

3 munaa

4 dl sokeria

2 dl maitoa

150 g sulatettua rasvaa jäähdytettynä

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

-----------------------

5 isoa omenaa ( käytin vihreitä) 

n. 1 dl  fariinisokeria tai muuta ruskeaa sokeria tai ihan tavallista sokeria

kanelia oman mielen mukaan

----------------------

päälle:

2 dl maitorahkaa tai vaniljarahkaa tai sitruunarahkaa

1 dl kermaviiliä

1 dl sokeria

3 munaa

2 tl vaniljasokeria

Valmistaminen:

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi, lisää rasva, maito ja kuivat aineet -> tasainen taikina.

Levitä taikina paperoidulle pellille ( minä laitoin taas 2 leivinpaperia päällekkäin, jotta pohja ei tummu liikaa) ja lado omenalohkot päälle. Mausta  piirakka sokerilla ja kanelilla.

Kypsennä piirakkaa + 175 - 200 asteessa n. ½ tuntia.

Kaada piirakan päälle sekoitettu päällysseos ja levitä se taiseksi.

Jatka paistamista vielä n. 10-15 min, kunnes piirakka on kypsää ja pintakin on hyytynyt.

Jäähdytä piirakka ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi.

1244370995_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä piirakassa on päällys tehty sitruunarahkasta ja kermaviilistä. Sitruuna maistui yllättävän vähän valmiissa, vaikka pelkäsin tulevan liian sitruunaista....

Nyt ovat vieraat ja piirakat jo matkalla takaisin Kuopioon, jotta joutuvat katsomaan formuloita kotia...