Lihamureke ( vuoka)

1 dl korppujauhoja

2½ dl maitoa

400 g naudan jauhelihaa

2 munaa

vähän yli ½ pss ranskalaista sipulikeittoainesta ( tästä tulee mielstäni liian suolaista, jos hurauttaa koko pussillisen)

2 dl juustoraastetta ( laitoin sinistä emmentalia)

2 dl suola/maustekurkkukuutioita

½ dl ketsuppia

Sekoita korppujauhot + neste ensin ja sitten sekaan kaikki muut ainekset. Kypsennä koepala mikrossa ja maistele kaipaako seos lisämakuja esim. enemmän sipulikeittoaineksia, pippuria jne. Meille riitti ihan nuo maut. Kaada seos uunivuokaan, tasaoita pinta tasaiseksi ja kypsennä vuokamureke 175- 200 asteessa 45-60 min. Leikkaa kypsä mureke haluamasi kokoisiksi ja mallisiksi paloiksi.

Me söimme mureketta pannulla raakana paistettujen kermaperunoiden ja salaatin kera.