Jo vain oli, ainakin meistä...

Tässä pötköttelee siis pekoniin kääritty  possun sisäfile.

 

Pekoniin kääritty possun sisäfile

1 possun maustamaton sisäfile

suolaa

mustapippuria myllystä

170 g pkt pekonisiivuja ( tästä määrästä olisi jäänyt 2 siivua, vaan kääräisin ne tuplakerrokseksi lihan pinnalle.

Suolaa ja pippuroi lihan pinta kunnolla joka puolelta ja aika reilulla kädellä. Kääri pekoniviipaleet lihan ympäri asetellen liitoskohdat fileen alapuolelle. Pippuroi vielä pinta. Ruskista ensin pekonipinta 225-250 asteisessa uunissa n. 10 min ja laske sitten uunin lämpötila 150-175 ja kypsennä liha kypsäksi. Tökkäsin lihaan vielä varmuuden vuoksi lihalämpömittarinkin, etten kypsennä lihaa turhan kuivaksi. Aikaa fileen kypsymiseen meni pikkasen vajaa ½ tuntia. Sen jälkeen laitoin lihan tekeytymään kulhon alle ja sitten vaan lihan viipalointi halutun paksuisiksi viipaleiksi.

 

Epäilin pekonin pysyvyyttä leikkausvaiheessa fileen pinnalla, vaan hyvin se pysyi. Meillä pekonin pitää olla oikein kunnolla ruskistettua ja rapsakkaa. Liha oli mehevää ja hyvän makuista, vaikkei mausteena ollutkaan muuta kuin mustapippuria ja suolaa. Jokainen valitkoon mausteet oman mielensä mukaiseksi.

Me söimme pekoniin käärittyä possun filettä helppotekoisen kasvisgratiinin kera....