IMG_20220320_145840.jpg

Eilen tein ruoaksi lempeän makuista possupataa ulkofileestä tällä ohjeella.

Tämä on yksi meidän lempiruoistamme. Tällä kertaa en laittanut hillosipuleita (kun ei ollutkaan), vaan laitoin herkkusieniä ja hyvin passaavat nekin. Paha sanoa, kumpi versio on parempaa. Vähän laitoin chiliä antamaan potkua ja tomaattina käytin kokonaisia säilyketomaatteja vajaan yhden purkillisen, kun sattui olemaan aukaistuna.

IMG_20220320_124651.jpg

Possupata menossa uuniin hautumaan noin 175 asteeseen kannellisena 1 tunti ja sitten laskin lämmön 150 ja ruoka oli uunissa vielä toista tuntia koko ajan kansi päällä. Kaiken kaikkiaan lihapata kyspyi siis lähes 2½ tuntia uunissa. Säilykeherkkusieniviipaleet laitoin pataan vasta kypsentämisen loppupuolella, kun tarkistin lihapadan makua.

Uuniin mennessä kastikeosuus saisi olla hieman turhankin sakeaa, eikä kaikkien ainesten tartte peittyä tässä vaiheessa.

IMG_20220320_144419.jpg

Kypsä lihapata. Maku kannattaa vielä tarkistaa.

IMG_20220320_145955.jpg

Me syötiin lihapadan lisäkkeenä keitettyä riisiä ja salaattia.