Meillä ollaan tähän asti savustettu savustuslaatikolla milloin milläkin lämmönlähteellä. Viime viikolla vihdoinkin pidin pääni ja käytiin ostamassa pieni sähkökäyttöinen savustin. Kanssasyöjä sen kokosi ja juhannusaattona pääsi savustin ekaa kertaa käyttöön. Ihan vaan kirjolohta saustettiin. Suolasin kalan merisuolalla ihan kuiviltaan jääkaappiin tekeytymään.
Purut olivat aika karkeita, eikä laitettu sokeria ollenkaan. Kala on kahdessa osassa, kun leikkasin ekskeltä 2 isoa medaljonkia toiselle aterialle.
Juhannusaaton ruokamme oli näin simppeliä. Savustett kirjolohi, perunat, voisipulikastike (on kermaa seassa) ja salaatti. Ei tullu yhtään ähky olo, vaikka syötiin jälkkärikin.
Kateltiin kyllä moinenlaisia sähkösavustimia, mutta päädyttiin sitten tähän edulliseen (oli vielä HH tarjouksessa) versioon. Meille tämä piisaa ja välillä voi halutessaan ottaa vielä käyttöön vuosikymmeniä palvelleen savustuslaatikon.
Kommentit