Meille tällainen on paahtoleipäpitsaa, jollekkin toiselle pitsaleipiä tai vaan lämpimiä voileipiä. Ompa nimitys mikä vaan, tälleen saap helpolla ja nopeasti syötävää isommallekkin porukalle. Näihin saa helposti hyödynnettyä pienetkin jämämäärät aineksia, kuten yleensäkkin pitsaan. Minulla oili itetehtyä pitsakastiketta pakastimessa mikä käytettiin tähän. Muut täytteet sai sisko päättää.
Paahtoleipäpitsa
Pellille leivinpaperin päälle ladottiin isoja (Lidlistä ostettuja) paahtoleipäviipaleita ihan vieri viereen. Levitettiin pitsakastike leiville joka paikkaan. Sitten muut täytteet. Meillä oli kokolihaleikkelettä (savunmakuista lähes 300 g) hienonnettuna, säilykeananasta ja sinihomejuutoa. Tonnikalaa ehottelin, vaan ei sisko sitä nyt halunnut. Pinnalle 1 mozzarellapallo palasina ja reilusti juustoraastetta (osa oli pitsasekoitusta ja osa arkijuustoraastetta -> yhteensä raasteita noin 250 g). 225 -250 asteisessa uunissa kunnes juustot sulaneet ja pitsa on saanut vähän väriäkin pinnaltaan. Muista tsekata paahtoleipäpohjaakin, että on ok. Pinnalle ripoteltiin vielä pitsamaustetta ihan reilusti. Ja sitten vaan syömään.
Juustoraastetta on turrhankin reilusti, mutta halusin kaikki jämäpussit käyttää.
Tämä versio oli hyvnkin simppeli, mutta meillä tästä kaikki tykkäsivät. Päivällä tein aterialle tarkoituksella reilusti lisäkesalaattia, jotta sitä jäi myös paahtoleipäpitsalle lisäkkeeksi.
Kommentit