CIMG8723-001.jpg

Kerroin keittävänä kabanossikeittoa, niin sain pyynnön tehdä sellaista, ettei siinä olisi mitään vihreää, eikä mitään muitakaan kasviksia paljon. Perunoita saisi olla paljon ja muita juureksia vähemmän. Noh, onneksi edes vähän sai väriksi juureksia laittaa.

Jos kabanossikeiton tekemisestä haluaisi selvitä hyvinkin nopeasti/vaivattomasti, vosii alla olevaan keitto-ohjeeseen käyttää  2 pussillista peruna-keittokasviksia  perunoiden ja keittojuuresten tilalla.

HUOM! ohjeella tulee runsas määrä keittoa. Ja todellakin, toiveesta se on tällä kertaa hyvin vähäjuureksista..

Kabanossikeitto

(kuvassa oleva kattila on 5 litran kattila, joten ohjeella tulee sakeaa keittoa noin 4 litraa)

1½ litraa litraa vettä (aluksi, lisää tarvittaessa)

2 lihaliemikuutiota

10 isoa perunaa (kuori, lohko ja huuhdo, käytin yleisperunaa)

2 iso keltasipuli (kuori ja hienonna)

suolaa (aluksi 1 tl)

soijakastiketta (aluksi noin 1 rkl)

paprikajauhetta (aluksi 1 tl)

mustapippuria myllystä monta kierrosta

sipulijauhetta (aluksi 1 tl)

2 pientä pss pakastettuja keittojuureksia (eli 400 g, toki tuoreet juurekset käyvät kans. Normaalisti laittaisin tähän määrään puolta enemmän keittojuureksia, mutta tällä kertaa toiveesta vähemmän))

2 pkt = 800 g kabanossimakkaroita, ihan tavallisia (poista kuori ja leikkaa oikein pieniksi paloiksi)

(rasvaa makkaroiden ruskistamiseen, voi ruskistaa myös ilman rasvaa tai ruskistaa airfryerissä, mutta ruskistaa makkarat kannattaa)

Valmistaminen:

Mittaa vesi kattilaan ja lisää sekaan mausteet ja hienonnetut sipulit. Kuumenna neste kiehuvaksi.

Lisää huuhdotut perunalohkot sekaan ja kypsennä 10-15 min.

Lisää sitten sekaan pakastekeittojuurekset ja jatka kypsentämistä.

Keiton kypsyessä, ruskista pienet kabanossipalat kahdessa erässä paistinpannulla vähässä rasvassa tai ihan ilman rasvaa oikein kunnolla ruskeiksi.

Lisää ruskistetut makkarapalat keiton sekaan kiehumaan kypsymisen loppupuolella, kuitenkin niin että nekin ehtivat hautua muiden ainesten kanssa ja näin antavat makua liemeen.

Tarkasta keiton liemitilanne kypsymisen aikana. Jotkut tykkäävät, ettei keitossa ole lientä juuri ollenkaan. Meillä tykätään keiton liemestä, joten keitto-ohjeeni ovat yleensä aika runsasliemisiä. Minä lisäsin keittoon noin ½ litraa vettä kypsymisen aikana.

Tarkista keiton kypsyys ja maku.

Huom! Perunoiden ja keittojuuresten tilalle voi käyttää 2 x 750 g pussillisen peruna-keittokasvis (pakaste Apetit on minusta paras, tosin hieman kalliimpikin).

CIMG8722-002.jpg

Tällä kertaa jätin keiton hieman sakeammaksi, sillä tätä oli syömässä miehiä enemmänkin kuin vain omani. Leiväksi leivoin perunarieskaa ja jälkkäriksi juotiin kahvit ja syötiin piimäpannukakkua.

Täältä löytyy ohje erilaiseen mielestäni hyvään kabanossikeittoon. Tähän keittoon käytetään kabanossimakkaran lisäksi mm. valkokaalia.