CIMG2096-normal.jpg

Yksi oma lemppari jäädykkeistä on mangoinen versio. Makua antavaksi ainekseksi käy niin soseutettu silyke tai pakastemando ta valmissose. Tällä kertaa laitoin jäädykkeeseen glukoosisiirappia (rakenteen takia) ja jäädyke on tehty pakasterasiaan ja leikattu siitä sitten kuutioiksi. Halutessaan voisi leikata niinkin isoja paloja, jotta annokseen tulisi vain yksi pala. Lisukkeenasulatettuja  pakastemangokuutioita ja kiivipalasia.

Täältä löytyy aikaisemmin postaamani ohje mangojäädykkeeseen, mitä hieman muuntelin.

 

Mangojäädyke /mangoparfait

(tästä riittää 10-12 syöjälle inhimillisen kokoiset annokset....2 litran kakkuvuoka tulee seosta lähes täyteen)

4 kpl kananmunan keltuaisia

1-1½ dl sokeria ( laita aluksi pienempi määrä ja lisää valmiiseen seokseen lisämakeutta, jos kaipaat)

3 - 4 dl mangososetta ( Pilttiä tai Semperin, minä laitoin noin 4 dl, mutta kannattaa maistella)

4 dl vatkautuvaa kermaa ( minä käytin Vispikermaa) -> vaahto

2-3 rkl glukoosisiirappia... ei ole ihan välttämätön (halutessasi lue täältä lisäinfoa)

sitruunamehua

tarjoiluun lisukkeeksi vähintään 1 pss pakastemangokuutioita ja 3-4 kiiviä

Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja viimeisenä kermavaahto nostellen. Maistele seosta ja lisää tarvittaessasi makua. Minä lisään mangojälkiruokiin useinkin sitruunamehua antamaan pientä lisäkirpeyttä. Pane valmis jäädykemassa pakastumaan haluamasi malliseen  astiaan...esim kakkuvuoka tai iso pakasterasia, kuten minä tein tällä kertaa. Laita muovi/kelmu vuokaan, niin jäädykkeen irrottaminen on helppoa.... minä käytän halkaistua muovipussia, on hieman tukevampi mitä ohuet kelmut. Pienet viirut muovista mitä jää, ei haittaa, jos leikkaat jäädykkeen tarjolle kuutioiksi, kuten minä tein. Peitä jäädykeastia ja laita jäädyke pakastumaan pakastimeen mielellään seuraavaan päivään. Jäädykkeen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi...se säilyy hyvin suojattuna viikkoja pakastimessa.

Yleensä sanotaan näin....Tarjolle pantaessa ota jäädyke pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista.

HUOM! vaan tämän jäädykkeen leikkaaminen kuutioiksi onnistui heti kumoamisen jälkeen, en siis antanut ensin sulaa.. Mikäli et ole laittanut vuokaan kelmua ja jäädyke ei tunnu irtoavan vuoasta helpolla, niin vuoka kannattaa kastaa kuumaan veteen ja heti kumota jäädyke.

Leikkaatpa sitten jäädykkeen paloiksi tai laitat tarjolle kokonaisena tarjoa lisukkeena /koristeena makuun sopivaa kastiketta tai hedemänpalasia.

 

Tällä samalla jäädykkeen ohjeella voi valmistaa minkä tahansa jäädykkeen...muuttaa vain makua antavan aineen haluamakseen.

 

CIMG2092-normal.jpg

Kauniina helteisenä päivänä ulkona nautiskeltuna maistui vallan ihanalle.....