CIMG9597.jpg

Eilisen pikkuleipäurakan jälkeen leivoin vielä pienen annoksen juustosarvia. Minulle kolminkertainen ohje on pieni, sillä usein teen tällaisen pienen ohjeen 10 kertaisena

Osaan laitoin kinkkua täytteeksi, kun piti saaha se käytettyä. Taikinaan laitoin todella runsaasti juustoraastetta (näihin on hyvä upottaa kaikki juustojen jämät, ei haittaa vaikka olisi montaa erilaista ja kuinka voimakasta tahansa), joten juustoversuioihin en enää laittanut täytteeksi mitään.

Tämän ohjeen otin Iltalehden sivuilta, vaan muokkasin sitä joidenkin raaka-aineiden kohdalta (esim suolaa on alkuperäisessä ohjeessa 1½ tl ja sillä kyllä tulisi aika suolaisia, varsinkin kun laitoin juustoa enemmän)

Minä tein 3 x ohjeen ja jaoin taikinan 4 osaan ja jokaisesta osasta tein 8 kpl hyvän kookkaita sarvia eli yhteensä minulla tuli kolminkertaisesta taikinasta 32 kookasta sarvea.

Juustosarvet

(minä teen tämän kokoisesta taikinasta vain noin 12 kpl, riippuen moninko kertaisen ohjeen teen ja miten saan sen täsmättyä 8 kertotauluun, alkuperäinen ohje kehoittaa tekemään 16 kpl -> pieniä)

Taikina

4 dl vehnäjauhoja (käytän puolikarkeita)

3 - 4 dl juustoraastetta (saa olla voimakasta, alkuperäisessä ohjeessa vain 2 dl)

2½ tl leivinjauhetta

3/4 - 1 tl suolaa (alkuperäisessä ohjeessa 1½ tl?)

50 g voita

2 dl kermaviiliä

(Haluttua täytettä esim juustoraaste, kinkku, tonnikala, savukala, maustettu tuorejuusto ja jotain haluttua sekaan jne)

Lisäksi tarvitaan

voiteluun 1 kananmuna ja pinnalle niin halutessaan jostain siemeniä tai juustoraastetta.

Valmistaminen

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pehmeä voi ja kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kauhean kuivalta, laita siihen pieni loraus vettä ohi ohjeen. Minä laitoin.

Pieniä sarvia tulee, kun kaulit taikinasta kaksi ohutta pyöreää levyä ja jaat levyt kahdeksaan osaan. Minä teen tästä taikinasta vain noin 12 kpl isoja sarvia. (eli jaoin kolminkertaisen ohjeen taikinan 4 osaan ja jokaisesta osasta tuli 8 kpl sarvia)

Leikkaa levyistä kolmion muotoisia.

(Laita täytettä kaikkiin kolmioiden leveään osaan)

Kierrä kolmiot  sarviksi. Laita pellille (minä laitan 2 leivinpapaeria, sillä nämä paistuvat helposti pohajsta liikaa) saumakohta alas keskelle ja taivuta puolikuun malliseksi sarveksi. Taivuta kaikki sarvet samansuuntaisesti, kierteet tulevat yleensä takaa eteenpäin.

Voitele sarvet kananmunaseoksella (eli laita pikku tilkka vettä kananmunaseokseen) ja ripota päälle halutessasi juustoraastetta tai vaikkapa siemeniä (seesamin- tai unikonsiemeniä). Minä en laittanut mitään.

Paista 200 (-225) asteisessa tavallisessa uunissa keskitasolla noin 15 min sarvien koosta ja uunin lämpötilasta riippuen ja tokihan myös paistotulos riippuu meillä jokaisella siitä, tykätäänkö vaaleista leivonnaisista vai vähän tummemmiksi paistetuista.

CIMG9561.jpg

1 siivukin riittäisi/sarvi, mutta minä halusin käyttää kaikki loput kinkkusiivut jääkaapista pois. Lisäksi kinkkusiivulle voisi laittaa juustoraastetta, paprikasuikaleita, maustettua tuorejuustoa yms.

CIMG9590.jpg

Eivät ole kaikki prikulleen saman kokoisia, vaan eipä tuo meitä syödessä haiittaa.

CIMG9584-001.jpg

Pari oltiin jo ehditty maistella ennen kuvan ottamista. Meheviä sarvia tuli, johtuen varmasti taikinan runsaasta juustomäärästä.  Minä tykkään syödä nämä ihan kylminä, vaan jos lämmität, niin älä lämmitä ihan lötkyksi asti. Me syömme näitä  kahveilla pikkusuolukkana ihan tällaisenaan.