Tämän  jauhelihapiirakkaohjeen sain ystävältäni.

Kuvassa oleva piirakkapalanen on leikattu isosta pellillä ( 60 cm uuni) paistetusta ruokaisasta piirakasta. Alla oleva ohje tehtiin kolminkertaisena, joten piirakasta tuli aika paksua. Kahvipöydän piirakaksi kannattaa tehdä ohuempana versiona. Ruokaisana piirakkana salaatin kera tämä kuvassa oleva piirakka olisi ok.

 

Jauhelihapiiras
 
Pohjataikina
75 g rasvaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ prk ( = 1 dl) kermaviiliä
 
Täyte
250 g jauhelihaa ( 200 g varmaan riittäisi)
1 sipuli
1-2 porkkanaa
1 tl suolaa
mustapippuria ( 1 maustemitallinen)
paprikajauhetta ( n. 1 tl)
(tomaattisosetta 2-3 rkl)
(valkosipulia 1 kynsi ?)
 
 
Kuorrutus
1 pkt ( = 200 g) sulatejuustoa
2 dl maitoa ( tai ruokakermaa)
1-2 munaa
 
Valmistaminen
 
Nypi taikinan rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan/piirakkavuokaan.
 
Ruskista jauheliha, lisää hienonnettu sipuli ja raastettu porkkana ja hauduta vielä hetkinen.Mausta seos. Levitä täyte pohjalle.
 
Kuumenna maito ja sulata sulatejuusto siihen. Jäähdytä seos. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos piirakka-ainesten päälle ja laita piirakka paistumaan n. 200 asteiseen uuniin n. 20 min.
 
Jos tekee pellin kokoisen ison piirakan, kannattaa paistolämpötilaa hieman laskea ja paistoaikaa pidentää.

Hyvää oli.

Lisäys 17.4.2010

Huomasinpas äsken plärätessäni Pampulan blogia, että hänellä oli samainen ohje blogissaan... käykääs kurkkaamassa hänen tekemäänsä upean näköistä piirasta.