Itsenäisyyspäivän aamuna  2013 automme nokka suuntasi taasen kohti Kaavia. Tässäpä muutamia ruokakuvia, jotta muistetaan mitä on nautiskeltu....kovin valmiilla oltiin tällä kertaa, toki vähän osallistuin tekemisiinkin.

CIMG9971-normal.jpg

Aterian alkuruoaksi siskoni halusi tarjota jotain pientä.... hetken ideoituamme päätimme tehdä pienet voileivät.

Pohjalla leivissä on pannulla paistetut ruisleipäpalat (jäähdytettiin) ja päällyksessä on savukinkkua, sipulia, tuorejuustoa, maustekurkkua, mustapippurirouhetta, sinappia...ainakin. Ja nuo päällä killuvat munalohkot, kun nekin piti tuhota.

CIMG9979-normal.jpg

Jotain kirpakkaa annoksessa olisi voisnut olla ja ihan viime tingassa siskoni taikoi jääkaapista purkin missä oli jotain kotitekoista etikkaista säilykettä. Passasi julmetun hyvin leivälle.

CIMG9983-normal.jpg

Pääruokana syötiin kahvikaisan paistia....on siskoni bravuuri ja hyväähän se onkin, kun lihakin on oikein kypsäksi kypsytetty.... sama tuntuu maku olevan meidän siskosten huusholleissa. Paistin ohje löytyy täältä. Nyt laitettiin lisäksi vielä roseepippureita ihan reilusti kastikeeseen. Hyvin passaavat fariinisokerimakeuden ja smetanan maun kanssa.

Lisänä hyvää kotitekoista muusia, haudutettuja juureksia ( seassa sipulia, yrttejä,suolaa, pippuria ja  makeutta antamassa siirappia), rosollia ja vihersalaattia.

 

CIMG0052-normal.jpg

Yhden päivän iltaruoaksi söimme herkullista sekasalaattia salaattijuustoineen ja oliiveineen.

CIMG0054-normal.jpg

....ja vaikkei vielä uusi vuosi olekkaan, nautiskelimme salaatin kanssa nakkeja ja perunasalaattia.

CIMG9992-001-normal.jpg

Yhden päivän iltapalaksi tehtiin tortillapohjista pikaiset lämpimät pikkusyötävät. Täytteenä pohjalla sipaisu tuorejuustoa ja pääällä kinkkua, auraa, ananasta ja juustoraastetta. Laitetaan hetkiseksi 200-225 asteiseen uuniin ja vahataan etteivät reunat kärvähdä...

CIMG0072-normal.jpg

"Ulosheittoruokana" syötiin sunnuntaina riisipuuroa ja sehän maistuu aina... nyt voisilmällä ja kanelilla höystettynä.

 

Lauantaina käytiin syömässä Juankoskella Ruukin kievarissa....paikkahan oli Sukulan remppa-ohjelmassa.... vaan siitä ruokailusta laitan ihan oman postauksen tuonnempana.

Kiitos taas A&A ylöspidosta ja mukavasta seurasta.