Näihin tuli inspiraatio Instagramissa näkemästäni kelasta/videon pätkästä.
Siskon porukoiden ollessa kyläilemässä, syödään yleensä myöhään illalla/yöruokaa miesväen saunomisen jälkeen. Näitä olin ajatellut tehtävän yhdeksi illaksi ja niin tehtiinkin siskon kanssa yhdessä. Täytteen tein jo hyvissä ajoin valmiiksi ja kämmäsin sen teossa, kun unohin sulatejuustoviipaleet kokonaan pois täytteestä. Hyvää oli kyllä ilmankin.
Täyte valmistui helposti yhdellä isolla paistinpannulla. Jos ei ole käytettävissä isoa paistinpannua, tekee ruskistamiset ja kuullottamiset erissä ja yhdistää täytteen esim kattilaan lopullsesti kypsymään.
Kelassa/videon pätkässä missä näin vastaavia tehtävän, oli täyte aika paprika-sipulivoittoista ja niin tein minäkin. Vaan jos ei tykkää niistä, niin tekee sitten lihavoittoisemman täytteen.
Broileritäytteiset pienet tortillaveneet
Broileritäyte
(täsät määrästä jäi ihan vähän tähteeksi, minkä hyödynsin lämpimiin voileipiin)
2-3 rkl öljyä
2 x 250 g broilerin filesuikaleita (minulla maustamattomia)
2 isoa suippopaprikaa isohkoina suikaleina
2 keltasipulia ohuina lohkoina
3 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna
paprikajauhetta, currya,suolaa,mustapippuria, sitruunanmehua
(korianteri ja kumina....näitä en laittanut)
(sulatejuustoviipaleita, niitä yksittäinpakattuja 5-6 kpl....nämä minä siis unohdin täytteestä pois)
Valmistaminen
Ruskista lihat isolla paistinpannulla. (Tai tee ruskistamiset ja kuullottamiset erissä ja yhdistä sitten täyte paistinpannulle tai kattilaan.) Lisää sipulit ja paprikat sekaan freesaantumaan. Lisää + minä laitoin tilkan vettä sekaan. Anna kypsyä, kunnes ainekset ovat kypsiä. Lisää juustoviipaleet seoksen pinnalle ja anna niiden sulaa. Sekoita täyte ja tarkista vielä maku.
Lisäksi tarvitaan 1 pkt keskikokoisia tortillapohjia - > leikkaa muotilla pieniä pyöreitä pohjia, niin että tulee hukkapaloja (hyötykäytä ne ilman muuta muuhun) mahdollisimman vähän. Me leikattiin kahdella eri kokoisella stanssilla pyöreitä pohjia.
Pinnalle 1 mozzarellapallo ja raastettua mozzarellaa noin 150 g.
Kokoaminen
Ota pyöreä leikattu tortillapohja käteen, taita se puolikuun malliseksi ja laita täytettä reilusti väliin ja laita tortilla uunivuokaan avoin täytepuoli ylöspäin kts postauksen kuva 3. Jää paloitelty mozzarella täytteiden päälle ja päälimmäiseksi juustoraaste. Kuumenna/ruskista uunissa 225 asteisessa uunissa, kunnes juustot sulavat ja saavat hieman väriäkin. Minä laitoin taas uunin grillivastuksen päälle pariksi minuutiksi. Vahtaa vieressä, ettei suolainen herkku kärvähdä. Valmiiden päälle vois tietty ulkonöllisesti vielä ripotella vaikka paprikan palasia ja jotain vihreää.
Tuo kippo tms pitää täytetyt pohjat pystyssä, kun vaan ahistaa ne riittävän liki toisiaan.
Meillä oli siis vuoassa kahta eri kokoista täytettyä tortillapohjaa ja pari epämääräisen muotoista sykeröäkin päätyi vuokaan.
Täytteen päälle jaettiin 1 mozzarellapallo revittynä pikku palasiksi ja pinnalle vielä mozzarellaraastetta. Juustot kannattaa laittaa niin, että tulevat täytteen päälle, eikä siis vaan ripotella koko vuokaan, niin pääsee vähemmällä irrottelulla.
Minä ostin tämän stanssisarja eräältä Haaparannan reissulta muistoksi itelleni.
Kauheen isoa määrää en tämän mallisia rupeais tekemään "nakkisormillani." Ehotinkin jo siskolle, että laitetaanko täyte kokonaisille tortillapohjille, kääräistään rullalle/nyytiksi tms, juustot päälle ja uuniin. Vaan sisko oli viitseliäämpi ja otti muotilla/stanssilla pohjat. Ihan kiva kokeilu tämä oli. Meitä oli 4 aikuista syömässä ja vati oli tyhjä, kun lopetettiin syöminen.
Tortillalättyjen reunapaloja ei tullut kuvattua, mutta haaskiin ne eivät menneet, vaan leikkelin ne saksilla pieniksi suupaloiksi, laitoin sekaan öljyä ja mausteita ja kuivatin/ruskistin uunissa. Olivat ihanan rapeita ja mausteisia. Syötiin ne sellaisenaan, ei ees dippikastiketta ollu kaverina.
Kommentit