Sarjassamme nopeat ja helpot kaikki vuokaan ja uuniin periaatteella tehtävät ruoat jatkuvat....

 

Parsatäytteinen lihamureke

400 g naudan jauhelihaa

½ dl korppujauhoja

1 dl maitoa

1 muna

½ dl sipulikeittojauhetta

suolaa ( laitoin ½ tl)

2 rkl sinappia

2 rkl ketsuppia

½ tl paprikajauhetta

½ tl mustapippurirouhetta (karkeaa)

Täytteeksi 8 kpl säilykeparsaa ilman lientä ( tottakait tuoreet, kiehautetut käyvät myös...)

Pinnalle ½ rkl korppujauhoja

Sekoita korppujauho ja maito, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasainen massa. Kypsennä pieni pala mikrossa tarkistaaksesi maku mieleiseksesi.

Muotoile puolesta murekeseoksesta uunivuokaan pitkulainen laatta, laita sen päälle parsat kasassa ja sitten loput murekeseoksesta. Muuraa liitoskohdat hyvin kiinni. Ripottele korppujauhot päälle ja kypsennä mureke n. 200 asteisessa uunissa 45-60 min murekkeen paksuudesta riippuen. Anna murekkeen levätä hetken folion alla ja leikkaa se sitten viipaleiksi.

 

... kasa parsoja alaosan päälle ja loput lihamurekemassasta kanneksi ja hieman muotoilua....

... murekkeen pinnalle ripottelin vielä hieman korppujauhoja sitomaan mahdollisen ulospursuavan nesteen,,,

Kasvikset ovat isoja keittojuureksia maustettuina valkosipulilla, hunajalla, tilkalla öljyä, paprikajauheella ja mustapippurirouheella...

Ruoka oli n. 200 asteisessa uunissa n. tunnin ja kaikki olivat sopivasti kypsiä.

Parsa maistui täytteenä miedolta semmoisenkin syöjän suussa joka ei niin parsasta perusta....

 

Kaikki kiisselit ovat kuulemma mummo-ja pappajälkkäreita ..... meillä syötiin siis mansikkaista mummojälkkäriä. Hyvää oli!