CIMG1555.jpg

Veljen porukat tulivat piipahtamaan meillä ruoka-aikaan, joten syömässä oli muutama syöjjä enemmän mitä normaalisti. Parilla edellisellä kertaa heille tuli laitettua possua, joten nyt pääsyin broileriruokaan. Ihan tutulla ja helpolla ruoalla mentiin eli sipulista kermasoossia lihojen sekaan ja uuniin...helppoa ruoanlaittoa.

CIMG1548.jpg

Tässä vuoallisessa broileria sipuli-kermakastikkeessa on broilerin leikkeitä (puolitettuina) noin 1,2 kg, 3 isoa keltasipulia lohkoina, rasvaa lihojen ja sipuleiden ruskistamiseen pari rkl, paprikajauhetta, suolaa, mustapippuria, sipulikermaa 2 prk + tilkka vettä.

Ruoka hautui vähän alle 200 asteisessa uunissa ensin noin tunnin ja koska syöjiä ei vieläkään näkynyt, pienensin lämmön noin 150 asteeseeen ja annoin olla kunnes miesväki saapui syömään. Me naisethan oltiin tietty parannettu maailmaa koko ruoanvalmistuksen ajan.

CIMG1550.jpg

Lisukkeeksi tein puolikeitetyistä luomuporkkanoista rakuunalla, hunajalla ja suolalla maustettuja uunissa lopullisesti kypsennettyjä porkkanoita. Kippo tyhjeni kokonaan 4 syöjän toimesta. Currylla ja kurkumalla värjättyä keitettyä riisiä ja salaattia vielä lisäksi, niin porukka oli ihan tyytyväinen ruokaan.