Jospa nyt kolmas kerta onnistuisi loppuun asti tehdä.... jostain syystä menee yhteys poikki kesken postauksen...

Kysyessäni kanssasyöjän mielipidettä mitä syötäisiin.... en todellakaan kuvitellut saavani vastaukseksi että maksapihvejä. Kokomaksapihvien teko ja syönti vastusti itseäni niin paljon, jotta kanssasyöjä sai tyytyä jauhemaksapihveihin. Niistä minäkin tykkään smiley.

Tällä kertaa tein pihvit pikkasen erilaisella ohjeella mitä yleensä. Alla oleva ohje on mukaeltu Antti Vahteran ohjeesta (http://www.ruokala.net/resepti/jauhemaksapihvit-3Jauhemaksapihvit

350 g jauhettua naudan maksaa
350 g kuorittua raastettua perunaa (kuorimaton määrä saadaan laskemalla kuorittu määrä kertaa 1,4)
2 munaa
0,75 dl ruokakermaa
valkopippuria myllystä muutamia kierroksia
suolaa ( n.1 tl)
kuivattua meiramia (vajaa tl)

paistamiseen voita (tai margariinia)

lisukkeeksi 2 isoa punasipulia + rasvaa paistamiseen + tilkka vettä

Puhdista maksasta pois kalvo (lähtee hyvin kun vaan työntää etusormet kalvon alle ja rupeaa irrottamaan) ja leikkele saksilla mahdolliset  suonen kohdat pois. jauha puhdistettu maks TAI osta maksa valmiiksi jauhettuna. Kuori perunat ja raasta ne. Yhdistä kaikki maksapihviainekset ja paista pieni koepihvi ja tarkista maku. Paista pihvit rasvassa ohukaispannulla/paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi. Kuori ja viipaloi/puoliviipaloi punasipulit (tai tietenkin voi halutessaan käyttää keltasipuliakin) ja ruskista ne panulla vähässä rasvassa, lisää tilkka vettä ja hauduttele sipulit pehmeiksi ja ripottele sitten kypsien pihvien päälle.  


Me söimme jauhemaksapihvien kanssa ihan perinteiseen tapaan perunasosetta ja kirpakkaa puolukkasurvosta.

Aterialta jäi tähteeksi muutamia pihvejä, joista seuraavana päivänä  kinasteltiin ( ihan sulassa sovussa toki) kuka ne saa syödä, joten hyviä pihvit olivat.wink.