Nämä pullat ovat tehty ja syöty jo muutama viikko sitten, vaan laitan kuvia, josko jollekkin jokin malli olisi uusi.
Kaikissa pullissa on ihan tavallinen pehmeä pullataikina. Pullat on kohotettu pullina hyvin, voideltu munaseoksella ja laitettu pintaa koristeet. Paisto 200-225 pullien koon, paksuuden ja oman uuninsa tuntien 12-20 min.
Sydämenmallisia pullia voidaan tehdä monella eri tekniikalla, minä tein kuvan osoittamalla tavalla. Osaan pullista jätin ilman terävää sydämen kärkeä....
Jolloin pullasta tulee eri näköinen.
Herttaisia rinkilöitä teen usein tuoreena syötäviksi. Tälleen kun kohonneet rinkilän sokeroi, ei mee sokeri pellille hukkaan. Ja on nopeakin tapa. Pulla on ensin voideltu munaseoksella ja sitten vaan kippaa sen sokerin päälle ja nostaa pellille.
Herttaiset rinkilät varsinkin kypsyvät nopeasti ja uuni saa olla hieman kuumempi mitä esim isolle puustille.
Kanelisolmut ovat aina lukeutuneet lempparipullamalleihin.
Ja nimenomaan tällä tapaa tehtyinä. Kanelisolmuissa on täyteenä pehmeä/sula voi, kaneli ja sokeri.
Namskis!
Kanelikierrepullat saivat lisäkoristeekseen puolikkaat säilykekirsikat.
Voisilmäpullia tein kans pellillisen. Näissä on silmänä kova voikuutio, ripsaus jauhoja päälle, ihan pikkasen vajaa 1 tl hienoa sokeria/pulla. Pullan silmän pohjalle tökkäsin haarukalla muutaman reijän ennen täyttämistä.
Tänään aamupäivällä olen sulattanut kummankin säiliöpakastimen, joten nyt saa sitten taas leipoa pullaakin ihan pakastimeen laitettavaksi.
Kommentit