Porsaan sisäfilettä aprikoosi-rakuunakastikkeessa
1 maustamaton porsaan sisäfile (n. 450 g)
rasvaa paistamiseen
2 dl ruokakermaa (15%)
n.1 dl vettä
1-2 tl kuivattua rakuunaa
n.1 tl sitruunapippuria
n. ½ tl suolaa
8 säilykeaprikoosin puolikasta ( ilman näitäkin kastike oli oikein maukasta)
Puhdista file ja viipaloi se n. 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paina viipaleet ohuemmiksi käsin. Ruskista viipaleet paistinpannulla molemmin puolin. Lisää pannulle vesi + kerma ja mausteet. Kypsennä kannen alla n. 15 min. Valele/käännä lihapalat mikäli ne eivät ole kokonaan nesteen peitossa. Lisää pannulle aprikoosinpuolikkaat ja anna ruoan hautua vielä n. 5 min. Tarkista maku.
Tästä tulee 3-4 annosta.
Kommentit