Ensimmäinen kebab-lihan kokeilu oli sen verran onnistunut jotta viikonloppuna kokeiltiin sitten hieman erilaista kebab-lihan valmistusta.

Kebab-liha kokeilun 1 löydät täältä. 

Siihen tehtiin joitakin muutoksia lihan ja mausteiden tiimoilta.... vielä pitää kokeilla ja muokata ohjetta ....

1245426.jpg

..... ei huolta, punainen on vain ketsuppia....

1243331.jpg

Kirjoitan nyt kuitenkin kokeilu 2 ohjeen tänne muistiin...

Kebab ( kokeilu 2)

800 g nauta-sikajauhelihaa ( meillä oli siis fifty-fifty, kun meidän kaupassa ei ollut tuoretta maudanlihaa...

olisin halunnut vain 1/3 sikaa... se versio pitää vielä kokeilla)

2 tl suolaa ( jos tykkäät suolaisesta, niin laita vähän enemmän)

1 tl aromisuolaa

2 tl mustapippurirouhetta ( kebab maistui ihan erilaiselle kun laittoi tätä, kokeilu 1 käytin pippuriseosta)

1½ tl paprikajauhetta

½ tl korianteria ( kuivattua, jauhettua)

ihan pikkasen chiliä ja valkosipulijauhetta

2 rkl öljyä

- sekoita mausteet öljyyn ja se jauhelihan sekaan

- vatkaa lihaa sähkövatkaimella noin 10 min ( eli nyt vatkattiin selvästi lyhyempi aika....)

- muotoile pötkylä kaksinkertaisen folion päälle, kääri pakettiin  ja paista pötköä 100asteessa noin 4 tuntia, anna tekeytyä vähintään ½ tuntia... mutta kebabib leikkaaminen on helpompaa kun annat pötkylän jäähtyä yön yli jääkaapissa....leikkaa ohuiksi lastuiksi, lämmitä ja nauti...

1243329.jpg

... tässä 800 g  jauhelihaa pötkyläksi muotoutumassa....sitten kääritään folioon...

1243330.jpg

... ja tässä 4 tunnin paistumisen jälkeen....

... me emme malttaneet kauheasti jäähdytellä kebabia, kun halusimme jo maistella sitä uunissa paistettujen tikkuranskalaiseten kanssa... kastikkeena edelleenkin vain ketsuppi... kebabin laitoin lämpiämään uuniin samalle pellille kuin perunatkin ( olivat jo lähes valmiita)... liha lämpesi hyvin nopeasti....

1243332.jpg

... tämä oli ihan eri makuista kuin ensimmäinen kebab-liha mitä tehtiin muutama viikko sitten... en osaa oikein sanoa oliko tämä parempaa vai huonompaa... minä tykkäsin kummastakin, samoin Dora veti innolla naamaansa kumpaakin... mies tykkäsi enemmän tästä jälkimmäisellä  ohjeella tehdystä ( ekassa maistui kuulemma liikaa nauta... mitähän sekin tarkoittaa??... kait siinä nauta maistui kun kerran naudan jauhelihasta tehtiin... minä epäilen että pippuriseos oli sellaista ettei hän niin kauheasti tykännyt sen mausta)

....muutaman viikon päästä teen taas uuden kebab kokeilun....josko silloin onnistuisin tekemään sellaista että kaikista olisi erinomaista, hyviä ovat kummallakin kokeilukeralla tehdyt kebabit olleet...