Ihan aina vuosikymmeniä sitten en oikein ole ymmärtänyt wilhelmiinojen makuun, vaan mieli on muuttunut. helppotekoisia ja maukkaita pikkuleipiä. Taikina muuntuu muuhunkin muotoon.
Sokerimäärän olen jo vähentänyt 2 dl -> 1½ dl ja ensi kerralla kokeien vieläkin pienemmällä määrällä. Makeutta piisaa kyllä 1½ dl määrällä. Jauhomäärää piti hieman tarkistella kriittisesti, vaan en sitten tekovaíheessa muistanutkaan. Kaikkialla missä tämä ohje on, on jauhoja 5 dl, vaan jos laittaisi vähän enemmän, tulisiko rakenne vieläkin enemmän oikeiden wilhelmiinojen oloinen (minusta sokerimäärän pienennys vie jo sitä kohti), jos se on tavoitteena.
Pintä on tuollainen, koska painelin pinnan haarukalla ennnen paistoa. Jos wilhelmiinat leikkaisi suoraan, tulisi pinnasta oikeiden wilhelmiinojen tapainen.
Wilhelmiinat ( n. 40 kpl )
Ekaan pellilliseen tein taas kokeilun. Jätin yhden taikinatangon litistämättä haarukalla ja katsoin miten taikina käyttäytyy. Minusta tuli nätimpiä, kun painoi haarukalla kuvion. Jos pikkuleivät leikkaisi vielä suoraan, niin olisivat vieläkin enemmän oikeiden wilhelmiinojen oloisia. Ens kerralla kokeilen pikkasen isommalla jauhomäärällä, ihan rakenteen takia. Joka paikassa on tämä sama ohje ja siinä on 5 dl jauhoja, mutta tuliskohan vieläkin enemmän aidon oloisia vähän jämäkämmästä taikinasta?
Ylempänä olevaa tankoa en ole painanut mitenkään. Tässä kuvassa näkyy ero. Mistä sitten itse kukin tykkää?
Minusta nämä haarukalla painetut olivat ehottomasti kauniimpia.
Wilhelmiinataikinaa oli oikein helppo pyöritellä myös palloiksi, Pallot pellille leivinpaperin päälle ja pieni painallus matalammaksi, joko tasaisella tai minä halusin tehdä näihinkin haarukkapainalluksen. Levisivät oikein nätisti uunissa.
Jonkun mielestä leikatut pikkuleivät eivät ole riittävän juhlavia juhlaan. Minusta kauniit, hyvän makuiset wilhelmiinat voidaan laittaa vaikka kuinka hienoon juhlaan.Toki wilhelmiinataikina taipuu myös muuhun muotoon. Noista pyöreistä vois tehä vaikka täytettyjä pikkuleipiä., kastaa osa suklaaseen, spritsata koristeita jne.
Minä tykästyin kovin näihin pyöreisiinkin pikkuleipiin. Sokeria ei oo pakko laittaa päälle, vaan nätisti se siihen passaa.
Tässä on tuplataikinasta tehdyt pikkuleivät. Muutamia päistä leikattuja pikkuleipiä piti heti maistella. Hyviä olivat näinkin, pienennetyllä sokerimäärällä (ensi kerralla vielä vähemnnän) ja ohjeessa olevalla jauhomäärällä (ensi kerralla kokeilen lisätä vähän jauhoja)
Mieltääkö meistä jokainen wilhelmiinan tangosta leikatuksi pikkuleiväksi, vai voiko tehdä muun mallisia?
Kommentit