Jokin aika sitten liitin ystäviäni Valion kermaklubiin ja sain sieltä kiitoslahjana silikonivuoan ja sen mukana kakkuohjeen ( liitin klubiin 6 ystävääni - ja sain 6 silikonivuokaa.... joten nyt niitä piisaa...). Nyt viimeinkin kokeilin ohjeen. Kakku oli todella nopea tehdä kun taikinassa ei vatkaalla mitään vaan sekoitetaan vaan.

Sitruunakakku

( 10 - 15 palaa )

Taikina:

3½ dl vehnäjauhoja

1½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

150 g voita tai margariinia

1 prk ( 200g) maustettua rahkaa, sitruuna ( Valion )

2 munaa

Valmistus:

- Sekoita kuivat aineet keskenään

- sulata rasva

- sekoita rasvasulan joukkoon sitruunarahka ja munat

- yhdistä seos kuiviin aineisiin

- kaada taikina voideltuun 1,6 litran (silikoni)kakkuvuokaan.

- paista 175 asteessa 25 - 30 min. Minun piti pitää kakkua kyllä pidempään uunissa.....

- tarkista kakun kypsyys kakkuosan keskeltä tikulla

- anna jäähtyä kakun hetki ennen kumoamista

- kuorruta / koristele jäähtynyt kakku

758513.jpg

 

758515.jpg

Alkuperäinen kuorrutus sitruunarahkakakkuun

100 g valion Viola appelsiini-tuorejuustoa

3 rkl tomusokeria

2 tl sitruunamehua

Pinnalle:

Nomparelleja, strösseleitä tms...

HUOM!

Minulla ei ollut tuota tuorejuustoa kotona, joten tein kuorrutuksesksi tavallisen tomusokerikuorrutuksen eli siivilöityä tomusokeria ja sitruunamehua sekoitettun.

Pelkkä siivilöity tomusokerikin kävisi koristukseksi.

758551.jpg