Jokin aika sitten liitin ystäviäni Valion kermaklubiin ja sain sieltä kiitoslahjana silikonivuoan ja sen mukana kakkuohjeen ( liitin klubiin 6 ystävääni - ja sain 6 silikonivuokaa.... joten nyt niitä piisaa...). Nyt viimeinkin kokeilin ohjeen. Kakku oli todella nopea tehdä kun taikinassa ei vatkaalla mitään vaan sekoitetaan vaan.
Sitruunakakku
( 10 - 15 palaa )
Taikina:
3½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
1 prk ( 200g) maustettua rahkaa, sitruuna ( Valion )
2 munaa
Valmistus:
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- sulata rasva
- sekoita rasvasulan joukkoon sitruunarahka ja munat
- yhdistä seos kuiviin aineisiin
- kaada taikina voideltuun 1,6 litran (silikoni)kakkuvuokaan.
- paista 175 asteessa 25 - 30 min. Minun piti pitää kakkua kyllä pidempään uunissa.....
- tarkista kakun kypsyys kakkuosan keskeltä tikulla
- anna jäähtyä kakun hetki ennen kumoamista
- kuorruta / koristele jäähtynyt kakku
Alkuperäinen kuorrutus sitruunarahkakakkuun
100 g valion Viola appelsiini-tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
Pinnalle:
Nomparelleja, strösseleitä tms...
HUOM!
Minulla ei ollut tuota tuorejuustoa kotona, joten tein kuorrutuksesksi tavallisen tomusokerikuorrutuksen eli siivilöityä tomusokeria ja sitruunamehua sekoitettun.
Pelkkä siivilöity tomusokerikin kävisi koristukseksi.
Kommentit