1245091893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä ohjeella tulee todella pieni hyytelökakku. Vuoan koko on vain 15 cm halkaisijaltaan.

Valkosuklaa-punaherukkakakku

Keksipohja:

n. 90 g digestivekeksejä (tai muita keksejä)

n. 30 g sulaa rasvaa

Täyte:

1 prk vaniljarahkaa

2 rkl sokeria ( jos tykkäät kovin makeasta, laita enemmän)

70 g valkosuklaata

2 liivatelehteä

1 rkl vettä

1 dl vispikermaa (tai muuta vaahtoutuvaa)

Päälle:

punaherukoita tai muita marjoja sopivasti pinta peittoon (laitoin myös vähän vadelmia)

hyytelösokerilla tehty kiille ( laitoin hyytelösokeria vähän enemmän mitä ohje käskee, koska tein hyytelön marjoista valuneeseen laimennettuun mehuun ja se tuntui aika happamelta)

Jotain koristeeksi?

Valmistaminen:

Hienonna keksit muovipussissa (ihan käsinkin onnistuu) ja sekoita niihin sula, jäähtynyt rasva ja levitä keksipohja irtopohjavuokaan (leivinpaperi pingoitettu pohjalle)

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Yhdistä rahkaan sokeri, sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja laita siihen kylmästä vedestä poistetut liivatelehdet. tarkista että liivateseos on varmasti tasaista. Yhdistä liivateseos rahkaseokseen hyvin sekoittaen. Yhdistä viimeisenä kermavaahto seokseen. Tarkista makeus. Kaada täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Hyydytä kakku kylmässä (n. 1tunti piisaa tässä vaiheessa)

Levitä (sulatetut) marjat kakun pinnalle haluamallasi tavalla. Tee kiille hyytelösokeripakkauksen mukaan. Laita hyytelösokeria happamille marjoille hieman enemmän. Tein puoli annosta ja siitäkin jäi vähän. Levitettyäsi kiilteen, laita kakku vielä lopullisesti hyytymään muutamiksi tunneiksi jääkaappiin, mielellään vaikka seuraavaan päivään. Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoasta ja koristele vielä haluamallasi tavalla. 

1245091915_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minä laitoin koristeeksi aikaisemmin tekemiäni omar-kukkia. Reunalle tei suklaaristikonkin, muttei siitä enempää tällä kertaa...

Omar-kukatkin rupeavat pehmenemään kauhean nopeasti tuossa hyytelön päällä, joten nekin on syytä laittaa just ennen kun kakun laittaa tarjolle.

Meistä kakku oli hyvää ja se tulikin syötyä ihan kerralla, kun oli ystäviä kahviseurana.