CIMG9701-normal.jpg

Tai eihän tämä oikeestaan ole suklaavanukasta, vaan kaakaovanukasta. Ja mikäkö tästä tekee vanukkaan...kaipa tätä kiisseliksikin voisi nimittää. Kananmunan lisääminen ei ole välttämätöntä, pikkasen pehmeämpi rakenne tulee munalla. Jos ei munaa halua laittaa, laittaa maissitärkkelysjauhoja vähän enemmän. Perunajauhoilla tällaista ei kannata rakenteen takia suurustaa. Maitopohjaiseen mieluummin aina maissitärkkelystä tai ohrakasta ja mehupohjaisiin sitten aina perunajuahot.

 

Kaakaovanukas (suklaavanukas)

(4:lle.... meillä piisasi hyvinkin 5:lle)

7 dl maitoa

½ dl sokeria (vähän enemmän?)

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

¾ dl maissitärkkelysjauhoa

1  kananmuna

ripsaus suolaa

 

Mittaa kaikki aineet kylminä kattilaan ja sekoita hyvin esim pallovatkaimella ennen kuin rupeat kuumentamaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen pohjaa myöten kunnes seos muuttuu sakeaksi ja kiehahtaa kuplien. Nosta kattila pois kuumalta levyltä ja jatka sekoittelua muutaman minuutin ajan, jotta seos rupeaa jäähtymään nopeasti. Kaada seos lämpimänä jälkiruokakulhoihin. Peitä astiat  kelmulla ja pane ne kylminä jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta vanukas jähmettyy. Tarjoa ihan kylminä jonkin lisukkeen/koristelun kanssa. Meillä lisukkeen virkaa toimittivat mansikat. 

 

CIMG9702-normal.jpg

Hyvää!