Tavallinen sitruunakakku on yksi oma lemppari kahvikakuista. Ihan sama onko kakkutaikina muna-sokerivaahtoinen vai murotaikinapohjainen (nesteinen tai ilman nestettä). Hyvää ovat kaikki versiot, kun vaan sitruunan makua laittaa kakkuun riittävästi.
Kuvien sitruunakahvikakut on tehty tällä ohjeella.
Vuokien jauhotuksessa käytin vehnäjauhoja, koska näissä vanhoissa Matti ja maija-vuoissa kakun reuna kohoaa korkeammakis (koska johtaa lämpöä hyvin), jos ei ole mitään jauhotusta. Ja se alareunus murtuu sitten helposti kakkua leikatessa.
Näihinkään kakkuihin ei tullut mitään koristusta. Nämä kakut tein jo viime viikolla kanssasyöjän toiveesta. Toinen kakku meni jonnekkin kiitokseksi ja toisen kakun jaoin meille ja kahdelle ystäväperheelle.
Tämän kakkuvuoan olen halunnut itselleni jo pitkään. Nyt en voinut enää vastustaa houkutusta, vaan ostin tämän siskon antamilla lahjarahoilla monen muun mieleisen ostoksen lisäksi. Tänään oli tarkoitus testata vuoka, vaan tuli suunnitelmien muutos.
Kommentit