Ylikypsiä banaaneja jää aina silloin tällöin, eikä aina huvita leipoa banaanikakkua, -muffinsseja- tai piirakkaa.
Tässä yksi ihan hyvä tapa tuhota ylikypsät banaanit.
Banaanipannarit/paksut ohukaiset
3 tummunutta /ylikypsää banaania
5 dl maitoa
2 isoa kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria (enemmän?)
vähän vajaa tl suolaa
2-3 tl kanelia
3 rkl öljyä
Paistamiseen voita
Valmistaminen:
Kuori ja soseuta banaanit esim haarukalla tilsimällä lautasella.
Sekoita kulhossa maito, banaanisose ja kananmunat (minä käytän pallovatkainta)
Sekoita kuivat ainekset sekaisin ja lisää ne sekä öljy taikinaan, Sekoita hyvin, ettei tule kokkareita.
Maistele seosta. Suola, sokeri, kaneli?
(Anna taikinan tekeentyä kylmässä puolisen tuntia, jos e ole hoppu päästä paistamaan.)
Paista taikinasta ohukaispannulla paksuhkoja pannareita/lettuja/ohukaisia. Käytä keskilämpöä, että pannarit ehtivät kypsyä sisältäkin. Huomio myös annostellessasi taikinaa pannun syvennyksiin, että leivinjauhe kohottaa pannaria paiston aikana. Taikinasta voi paistaa myös isoja ohukaisia, niiden kääntäminen on vähän haastavampaa mitä pienten..
Tässä kuvassa on kaikki mitä ohjeella tehden tuli. Ajan säästämiseksi paistoin muutaman ison pannukakun ja paloittelin ne tarjolle pienempinä paloina.
Kommentit