CIMG4424.jpg

Samalla kun tein näitä jauhelihatäytteisiä hyrriä, tein myös kinkkutäytteisiä.

Lähivuosina on kinkkuhyrrät tullut tehtyä hiivataikinoista, mutta nyt vahteeksi tein nämä ihan rahkavoitaikinasta.

CIMG4418.jpg

 

CIMG4375.jpg

Kinkkuhyrrissä on jälleen kerran omatekoinen rahkavoitaikina.

Täytteenä on kaulitun pohjalevyn päälle levitettynä chili-paprikatuorejuustoa (mikä vaan mieleinen maustettu tuorejuusto käy), kunnolla savun makuista kinkkua ihan pieninä paloina (leikkaan koneella leikkuriterällä), punaista paprikaa (tämän leikkaan myös varovaisesti koneen leikkuriterällä vieressä vahatn, ettei mene liina soseeksi), ja päällimmäisenä juustoraastetta....ja sitten vaan rullalle + nipistellään liitoskohta kiinni. Leikataan hyrriksi, pellille leikkauspinta ylöspäin, munalla voitelu, päälle vielä juustoraastetta ja paistumaan 200-225 asteiseen uuniin kypsiksi. Paistoaika on 15 min molemmin puolin riippuen hyrrän koosta, uunin termostaatista jne...

Jäähdytä tasaisellä, ei päällekkäin...parhaimmillaan vastapaistettuina.

CIMG4409.jpg

Esim täältä löytyy hyrriin tarkempaa ohjetta, jos sellaista kaipaa.... muutoin teen ihan tuon perusohjeen mukaan vaihdellen täytteitä. Pohjataikinaan laitan nykysellään ripsauksen suolaa.