Monenlaisia tuoreita hedelmiä oli kertynyt jääkaappiin, joten taas tehtiin hedelmäsalaattia.
Hedelmäsalaatti
tuoreita luumuja
tuoreita nektariineja
omenaa
päärynää
tummia viinirypäleitä
banaania
säilykeaprikoosia
säilykeananasta + liemi kokonaan
jotain hedelmämehua liemeksi (käytin tällä kertaa kolmen hedelmän mehua)
sitruunan mehua
vaniljasokeria
(sokeria)
Pese, kuori ja paloittele hedelmät lusikkapaloiksi. Sekoita sopivasti lientä sekaan ja laita sokereita oman maun mukaan. Kannattaa vaan maistella...joku ei laittas ollenkaan lisämakeutta. minä laitoin pikkasen, sillä laitoin reilusti sitruunamehua antamaan kirpakkuutta ja estämään joidenkin hedelmien tummumista. Jääkaappikylmänä on meisät parhaimmillaan.
Arkisin laitan useinkinn tällaiset ruoat suoraan kannelliseen rasiaan (hyi minua), sillä omalla porukalla syödessä kelpaa ihan hyvin ottaa tällaisestakin astiasta.... kansi päälle ja loppu meni jääkaappiin odottamaan iltasyöntiä.
Olipas hyvää, kun oli tuoreita hedelmiä niin paljon.
Syöntiastia tuo monia muistoja mieleen.... jakaessamme äitini jäämistöä viime keväänä, sain minä itselleni tuollaisen kukkaisen astiaston.... vitriinikaapissa se on nököttänyt, vaan nyt otan astioita silloin tällöin käyttöönkin.
Kommentit