IMG_20210312_121543.jpg

Erään leipomispäivän viimeinen homma oli tehdä peltileipää, joten tässäpä pehmoisen kaurapeltileivän ohje. 

Kaurapeltileipä 

7 dl nestettä ( minä laitoin 4 dl piimää ja 3 dl vettä) 

30 g tuorehiiva 

4 dl kaurahiutaleita 

1 rkl sokeria 

2 - 2,5 tl suolaa 

0,75 dl öljyä 

8 - 9 dl vehnäjauhoja 

Voiteluun loraus piimää löysytettynä tilkalla vettä 

Pinnalle kaurahiutaleita 

Valmistaminen:

Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola ja sokeri. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.

Lisää kaurahiutaleet ja öljy.

Sekoita pehmeä taikina vehnäjauhoilla.Taikinaa ei tarvitse erityisesti alustaa, tasaisen taikinan sekoittaminen riittää. 

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja taputtele siitä jauhoisin käsin pellin kokoinen levy.

Kohota hyvin liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Minä annoin kohota lähes tunnin. 

Jaa levy neliöiksi taikinapyörällä, voitele ja ripottele hiutaleet pintaan.

Paista peltileipä 200-225 asteisessa uunissa 20 - 25 min. Anna leivän jäähtyä hetken ja leikkaa se sitten jälkiä pitkin annospaloiksi.

IMG_20210312_105136.jpg

IMG_20210312_112648.jpg

Käyttämäni pelti on sen verran laaja, että olis voinu tehä vaikka vähän isommankin taikinan, ainakin jos haluaa paksumman leivän. Meille tämä paksuus kyllä riitti, vaikka hakaistiin palat. 

IMG_20210312_121703.jpg

Oli hyvää pehmoista leipää.