Lihapulliin ei vaan koskaan kyllästytä, ei edes tällaisiin perusmaustettuihin. Mummon lihapullienkin nimellä tällaiset monissa lähteistä löytyvät. Tällä kerta halusin laittaa jatkeainetta vaan hyvin vähän, joten lihapullien rakenteesta tulee tiiviimpi, mutta lihaisampi.
Me söimme lihapullat ihan vaan perunamuusin/perunasoseen, keitettyjen luomuporkkanoiden ja salaatin kera.
Helpot lihapullat
(20 kpl pienehköjä lihapullia)
400 g naudan jauhelihaa (minulla 10%)
0,5 dl korppujauhoja
1,25 dl maitoa (tai vettä)
1 muna
1 keltasipuli hienonnettuna ja öljytilkassa freesattuna
suolaa (vajaa tl)
paprikajauhetta ( vajaa tl)
mustapippuria myööystä rouheena muutamia kierroksia
valkosipulia (laitoin 2 pientä kynttä hienonnettuna)
töräys sinappia
ja toinen tötäys ketsuppia
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita heti kaikki sekaisin. Paista/kypsennä pieni koepala ja tarkista maku. Muotoile käsien välissä lihapulliksi (käsiin öljyä tai kuumaa vettä). Paista lihapullat pannulla pienessä rasvatilkassa TAI kypsennä lihapullat 225 asteisessa uunissa 15-20 min, lihapullien koosta riippuen. Halkaise 1 lihapulla ja tarkista kypsyys.... samalla saa maistiaisenkin.
Meillä tykätään ihan kunnolla paistetuista lihapullista, joten kypsensin nämä kuumassa uunissa oikein kunnolla ruskeiksi.
Kommentit