Jouluksi halusin tehdä itselleni sillistä jotain ja päädyin tällaiseen simppeliin sillimössöön/sillikaviaariin. Yleensä sillikaviaarissa on keitettyä hienonnettua kananmunaa seassa, mutta minä en halunnut nyt sitä laittaa. Halutessaan alla olevaan ohjeeseen vois siis lisätä 1 keitetyn kananmunan hienonnettuna.
Kuvan pieni määrä sillitahnaa/sillimössöä on tehty tällaisella ohjeella.
Sillitahna (sillikaviaari ilman kananmunaa)
100 g puhdistettua silliä (minä käytin tähän sipulisillipurkin silliä hyvin valutettuna, yleensä käytetään matjessillifileitä)
100 g creme fraichea (tai smetanaa)
tuoretta tilliä (2-3 rkl hienonnettuna)
1 kevätsipuli
sitruunapippuria (vajaa ½ tl tl)
sinappia, tavallista tai dijon (vajaa1 tl)
2 rkl paksua majoneesia
1 rkl kapriksia (eivät ole välttämättömiä)
Valmistaminen:
Hienonna hyvin kuivattu/valutettu silli oikein pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja maistele.
Oli herkkua saaristolaisleivällä ja ihan keitetyn perunankin kanssa.
Kommentit