IMG_20231222_162827_edit_51015655133142.

 Jouluksi halusin tehdä itselleni sillistä jotain ja päädyin tällaiseen simppeliin sillimössöön/sillikaviaariin. Yleensä sillikaviaarissa on keitettyä hienonnettua kananmunaa seassa, mutta minä en halunnut nyt sitä laittaa. Halutessaan alla olevaan ohjeeseen vois siis lisätä 1 keitetyn kananmunan hienonnettuna.

Kuvan pieni määrä sillitahnaa/sillimössöä on tehty tällaisella ohjeella.

Sillitahna (sillikaviaari ilman kananmunaa)

100 g puhdistettua silliä (minä käytin tähän sipulisillipurkin silliä hyvin valutettuna, yleensä käytetään matjessillifileitä)

100 g creme fraichea (tai smetanaa)

 tuoretta tilliä (2-3 rkl hienonnettuna)

1 kevätsipuli

sitruunapippuria (vajaa ½ tl tl)

sinappia, tavallista tai dijon (vajaa1 tl)

2 rkl paksua majoneesia

1 rkl kapriksia (eivät ole välttämättömiä)

Valmistaminen:

Hienonna hyvin kuivattu/valutettu silli oikein pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja maistele.

IMG_20231222_163526_edit_51002935974709.

IMG_20231222_164121_edit_50984174361904.

Oli herkkua saaristolaisleivällä ja ihan keitetyn perunankin kanssa.