CIMG1006.jpg

Ei ole kanelipullan voittanutta, eihän?

Moniin muihin pulliin ollaan vuosien aikana kyllästytty, vaan kaneliset ovat pitäneet hyvin pintansa. Kaikenlaisista solmu/nyytti/kiepsautuspullista olen aina tykännyt, joten olen nyt sitten yrittänyt tehdä aina eri mallisia mitä esim nämä.

CIMG0961.jpg

Tarvitaan pehmoista, kohonnutta maukasta pullataikinaa.... ohje pullataikinaan löytyy esim täältä.  Taikinan voi tehdä perinteiseen tapaan maitoon, mutta ihan veteen tehtävä taikinakin on ok.

Kaulitaan kohonnut taikina suorakaiteen malliseksi, täyteeksi rasvaa pehmeänä/sulatettuna ja kanelia + sokeria (voi käyttää tummaa/fariinisokeria) ja taitetaan levy pitkältä sivulta kaksinkerroin. Sitten vaan toimitaan kuvan mukaisesti....lpät = liitoskohta kannattaa ´nipistellä kunnolla vastakkain ja laitaa alaspäin ja sitten vielä muotoilla pullaa (=painaa kuperalla kädellä), niin että se pysyisi pystyssä. Vaan samallehan se pulla maistuu, vaikka vähän keikahtaisikin kumoon...

Hyvin kohonneet pullat voidellaan kananmunalla ja koristellaan raesokerilla. Paisto 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi...pullien koko ja uunin lämpötila ratkaisee ja oma mieltymyskin. Jotkut kun tykkäävät sellaisista pullsta mitkä ovat nippa nappa kypsiä. Meillä tykätään ihan kunnolla ruskeiksi paistetuista...

CIMG1000.jpg

 

CIMG1004.jpg

Itse tykkään tästä pullamallista paljon. Vähän saman mallisia pullia tulee hasselpähkinä/mantelitäytteisellä herkkupullaohjeella... Myös tuolla tapaa olen tehnyt pullia ihan vaan rasva-kaneli-sokeritäytteellä.