Kantarellejakaan en itse käynyt metsästä etsiskelemässä, vaan ne tulivat luokseni eli ostin niitä eräältä tutulta...

... ihan vaan muutamiksi herkkukerroiksi....

 

 

Tällä kertaa söimme kantarellikastiketta uunissa paistetun viljapossun sisäfileen, keitettyjen luomuporkkanoiden ja salaatin kera.

 

Kanttarellikastike

½ pientä sipulia
25 g voita tai margariinia
n.3 dl tuoreita kanttarelleja
1-1½ rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa ( tai kuohukermaa)
suolaa
mustapippuria

Freesaa/kuullota sipulia kattilassa rasvassa. Lisää hienonnetut kanttarellit ja kuumenna kunnes sienistä irtoaa nestettä. Lisää kattilaan jauhot ja sekoita ja heti perään ruokakerma ( +tilkka vettä).  Sekoita kunnes kastike kiehuu ja anna hautua muutama minuutti. Tarkista sakeus ja lisää mausteet.

 Oli muuten aika hyvää....