Kantarellejakaan en itse käynyt metsästä etsiskelemässä, vaan ne tulivat luokseni eli ostin niitä eräältä tutulta...

... ihan vaan muutamiksi herkkukerroiksi....

 

 

Tällä kertaa söimme kantarellikastiketta uunissa paistetun viljapossun sisäfileen, keitettyjen luomuporkkanoiden ja salaatin kera.

 

Kantarellikastike

1 pieni sipuli  (ja vihreitä varsia) 
25 g voita/margariinia
n.4 dl tuoreita kantarelleja
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa + 0,5 dl vettä (myös kuohukerma tai maitokin käy, laitan monasti maitoa suurimman osan ja vain lorauksen kermaa) 
suolaa
Valkopippuria (myös mustapippuri käy) 


Valmistaminen. 
Freesaa/kuullota sipulia kattilassa rasvassa. Lisää hienonnetut kantarellit ja kuumenna kunnes sienistä irtoaa nestettä. Lisää kattilaan jauhot ja sekoita ja heti perään ruokakerma (muu käyttämäsi neste) Sekoita kunnes kastike kiehuu ja anna hautua miedolla lämmöllä 5 min. välillä sekoitellen pohjaa myöten. Tarkista kastikkeen sakeus (jos liian sakee, lisää vettä/maitoa loraus ja kiehauta kastike) Lisää kastikkeeseen mausteet ja maiste maku mieleiseksi. Minä lisään ihan lopussa monasti sipulin vihreitä varsia tai ruohosipulia.