Nyt on tullutkin oikein urakalla laitettua ruokaa kotona, kun on ollut vapaata ja siskon porukka kyläilemässä.

Tällaista syötiin yhtenä iltana...

Salaneuvossalaatissa on nimensä mukaisesti reilusti salaneuvosjuustoa, jääsalaattia, tuoretta kurkkua, säilykeananasta, miniluumutomaatteja, tummia viinirypäleitä ja maustekurkkua. Salaatinkastiketta laittoi jokainen itse annokseensa, jos laittoi...

Ennen joulua ostamani Tupperin astiakin esiintyy ekaa kertaa kuvassa

Tässä kulhollisessa munakokkelia on 8 munaa + 2 dl maitoa + reilu ½ tl suolaa + rouhittua mustapippuria ja rasvaa 3 rkl.

Rasva sulatetaan kattilan pohjalla ja siihen kaadetaan keskenään sekoitetut muut ainekset ja annetaan seoksen kuumentua hiljalleen koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes munakokkeli on valmista. Oikeasti sen pitäisis jäädä kiiltäväksi, eli ei saisi olla noin hyytynyttä mitä kuvassa. Vaan kun ei meillä kukaan tykkää sellaisesta, kypsennetään munakokkeli meillä ihan kypsäksi/hyytyneeksi asti. Maun tarkistus...tarvittaessa lisää mausteita, suolaa yms. ja heti tarjolle. 

Oikeasti tämä kokkeliannos piisaisi 8:lle lisäkeruokana ( eli varataan siis 1 muna/annos), vaan meillä oli porukka nälkäistä, eikä aterialla syöty perunaa tms, joten meillä tämän annoksen söi 4 aikuista.

Iso savusiika on ostettu  kaupasta valmiiksi savustettuna... lämmitin sen 200 asteisessa uunissa ja valmista oli. Olikin yllättävän suolaista siikaa.

Kalan vieressä oleva valkoinen kastike on kylmää kermaviilikastiketta kalalle/salaatille. Kermaviili maustettiin ihan vaan kurkkusalaatilla, suolalla ja pippurilla.

Annos näyttää vähän hailakalta lautasella , vaan hyvää oli!