Broilerimakaronilaatikkoa päätin kokeilla Ainon innoittamana. Linkin takaa löytyy hänen käyttämänsä ohjeensa, pienempi ja lihaisampi.
Minä tein broilerimakaronilaatikon näillä suhteilla....
Broilerimakaronilaatikko
( 6 isoa annosta)
6dl sarvimakaroneja + vettä keittämiseen
1 iso sipuli
400 g marinoituja broilerinfilesuikaleita ( minulla oli hunajamarinoitua)
aromisuolaa, currya, paprikajauhetta, valkosipulisuolaa, suolaa, ( minä laitoin jokaista maustetta pikkasen vajaan tl ja mustapippuria myllystä muutaman kierroksen
250 g pakastevihanneksia
4 kananmunaa
7 dl maitoa
3 dl juustoraastetta ( puolet sekaan, puolet päälle)
Laita makaronit kypsymään kiehuvaan veteen. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulisilppua pannulla ja lisää broilerinsuikaleet pannulle kypsymään. Mausta ja nosta kypsä seos jäähtymään. Sekoita broileriseos kypsiin ja valutettuihin makaroneihin, lisää joukkoon myös pakastevihannekset ja puolet juustoraasteesta. Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Laita broileri-makaroniseos uunivuokaan ja kaada munamaito vuokaan. Sekoita hyvin vuoassa kaikki ainekset. Jos haluat tarkistaa tässä vaihessa minkä makuista ruokaa olet tekemässä, niin nosta seosta muutama lusikallinen astiaan ja kypsennä mikroaaltouunissa. Maistele ja lisää tarvittaessa makuja.... Ripottele juustoraastetta pinnalle ja paista laatikkoa 175-200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Ketsuppia piti laittaa päälle ihan tavan mukaan... tehdään toistekkin broilerimakaronilaatikkoa, mutta sitten teen marinoimattomasta lihasta....tällä ohjeellla tehtynä laatikosta ei tule kovin lihapitoista, meistä kuitenkin lihaa oli riittävästi ja muita makuja kans.
Kommentit