Vaikken niin naudan lihasta perusta, joskus silti ihan mielikin tekee oikein mureaksi haudutettua naudan lihasta tehtyä kastiketta ( pihvit on asia erikseenn...). Viime viikonloppuna hauduttelin tällaista kastiketta....

Lihana on naudan paisti, minkä viipaloin poikkisyin ihan paksuiksi viipaleiksi. Ruskistin lihat pannulla, nesteeeksi vettä niin että lihat peittyvät. Pannun kautta laitoin myös kauhean ison sipulin lohkottuina ja alusta lähtien lihan kansssa hautumaan kattilaan. Mausteina on vaan tomaattipyrettä, soijakastiketta, mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta. Liha hautui hiljaa hiplettäen n. kaksi tuntia. Kastikkeen suurustun ruskealla Maizenasuurusteella ( taisin lorauttaa sekaan vaaleaa suurustakin), lisäksi laitoin pikku lorauksen 15 % ruokakermaa pehmentämään makua.

Lautasella lisäkkeenä näkyvät porkkanat ovat näitä...

Ihan ekaa kertaa ostin näitä ja onhan nuo söpöjä ja yllättävän hyvän makuisiakin, kun ei ylikypsennä.....mutta tiedä sitten, aika arvokkaita porkkanoita ovat. Mutta kaikkeahan kannattaa kokeilla ainakin kerran....

Tällä aterialla syötiin alkuun tämä Musta Pekka-salaatti. Jälkkäriksi juotiin kahvit keikauskakkupalan kera.