Tomaattinen lihahöystö
(5:lle - 6:lle)
400 g naudan suikalelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna
rasvaa lihojen ruskistamiseen
400 g tlk tomaattimurskaa
vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
½ tl valkosipulijauhetta
suolaa, mustapippuria myllystä
3 porkkanaa kuorittuna ja viipaloituna
1 pieni prk herkkusieniviipaleita
1 pieni prk ananaspaloja
vehnäjauhoja + vettä suurustukseen tai valmissuurustetta
Ruskista lihat paistinpannulla ja laita kattilaan. Lisää tomaattimurska, sipuli, kaikki mausteet ja vettä sen verran että lihat peittyvät reilusti. Kypsennä/hauduta lihaa 1-1½ tuntia ja lisää sitten porkkanat sekaan kypsymään. Lisää kypsentämisen aikana tarvittaessa vettä ja sekoita pohjaa myöten ettei tartu/pala pohjaan runsaan tomaatin takia. Lisää ananakset ja herkkusienet ja suurusta kastike vesi-vehnäjauhoseoksella tai valmissuurusteella kastikkeeksi. Suurustetta ei tarvitse paljoa koska tomaattimurska suurustaa jo kastiketta. Tarkista vielä maku. Tarjoa perunoiden, riisin tai vaikkapa pastan kera.
Me söimme tomaattista lihahöystöä keitettyjen perunoiden ja ihan tavallisen vihersalaatin kera.
Kommentit