1555697.jpg

Tomaattinen lihahöystö

(5:lle - 6:lle)

400 g naudan suikalelihaa

1 iso sipuli hienonnettuna

rasvaa lihojen ruskistamiseen

400 g tlk tomaattimurskaa

vettä

1 lihaliemikuutio

1 rkl soijakastiketta

½ tl valkosipulijauhetta

suolaa, mustapippuria myllystä

3 porkkanaa kuorittuna ja viipaloituna

1 pieni prk herkkusieniviipaleita

1 pieni prk ananaspaloja

vehnäjauhoja + vettä suurustukseen tai valmissuurustetta

Ruskista lihat paistinpannulla ja laita kattilaan. Lisää tomaattimurska, sipuli, kaikki mausteet ja vettä sen verran että lihat peittyvät reilusti. Kypsennä/hauduta lihaa 1-1½ tuntia  ja lisää sitten porkkanat sekaan kypsymään. Lisää kypsentämisen aikana tarvittaessa vettä ja sekoita pohjaa myöten ettei tartu/pala pohjaan runsaan tomaatin takia. Lisää ananakset ja herkkusienet ja suurusta kastike vesi-vehnäjauhoseoksella tai valmissuurusteella kastikkeeksi. Suurustetta ei tarvitse paljoa koska tomaattimurska suurustaa jo kastiketta. Tarkista vielä maku. Tarjoa perunoiden, riisin tai vaikkapa pastan kera.

1555744.jpg

Me söimme tomaattista lihahöystöä keitettyjen perunoiden ja ihan tavallisen vihersalaatin kera.