Tämä pätkiskakku on tehty periaatteessa samalla ohjeella kuin tämä kakku, mutta tein silloin niin monia muutoksia ohjeeseen ja kakusta tuli ihan erilainen. Tällä kertaa pätkiskakku on valmistettu ihan alkuperäisellä ohjeella, mikä löytyy Myllyn paras-sivustolta.

1986529.jpg

Tässä pätkiskakussa on vähän hassusti kahta eri koristusta kuorrutuksen päällä, koska halusin kokeilla kumpaistakin.....

Pätkiskakku (ohje kopioitu Myllyn paras-sivustolta)

(Kuvan kakku on tehty 2 litran vuokaan)

 

4

dl

Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
 3

dl

sokeria
 1

tl

vaniljasokeria
 2

tl

leivinjauhetta
 3-4

rkl

kaakaojauhetta (esim. van houten) (laitoin 4 rkl)
 150

g

sulatettua voita tai margariinia
 2

dl

maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä  (laitoin kermaviiliä)                                               
 6

 

patukkaa Pätkistä
 3

 

munaa
 Vuoan voiteluun:
 

 

rasvaa
    (Korppujauhoja?)
 Kuorrutus:
 200

g

suklaata (laitoin vain 170 g)
 100

g

voita tai margariinia

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa (minä paistoin vain 150 asteessa pikkusen pidemmän aikaa) Kumoa kakku heti kuumana ? ( minä jäähdytin vähän ennen kumoamista) varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Turhaan ei Myllyn paras-sivustolla tätä kakkua kehuta. Hyvää on  ja maku vaan paranee jos malttaa antaa kakun tekeytyä .....