Lättyjä teki kovasti mieli ja appelsiinin mausta kun pidämme, niin päätin tehdä appelsiiniohukaisia. Ohje on "omasta päästä."

1459554.jpg

Appelsiiniohukaiset/lätyt

5 dl maitoa

1 dl appelsiinitäysmehua

3 dl vehnäjauhoja

2 munaa

2 tl vanilliinisokeria

½ tl suolaa

2 rkl sokeria (maistele riittääkö, minä en halunnut väistä kovin makeita)

1-2 tl appelsiinin oranssia kuorta raastettuna (minä laitoin 2 tl)

1 dl rasvasulaa taikinaan

-> sekoita kaikki ainekset tasaiseksi lättytaikinaksi (pallovatkain hyvä väline) ja jätä taikina tekeytymään n.15 min. Paista sitten ihan tavallisia pieniä tai isoja ohukaisia.

1459444.jpg

Tämän verran tulee pieniä lättyjä tuosta taikinasta .....

1459450.jpg

Me söimme appelsiinilättyjen kanssa lisäkettä mihin käytin sen appelsiinin mistä otin kuorta taikinaan...paloittelin sen saksilla pieniksi ( enkä ottanut sitä edes kalvottomaksi) ja lisäsin sekaan ihan vähän sokeria ((ja tunnustan että lorautin sinne tilkan likööriäkin...ei ole ollenkaan välttämätön)) Kermavaahtofanit varmaankin haluaisivat kermavaahtoa tms lisäksi... me emme sitä kaivanneet.....

1459590.jpg

... mutta jääkaapissa oli aukaistu kinuskikastike, joten sitä oli pakko kokeilla appelsiinilättyjen kanssa.... ja hyvinhän se kinuskifanin mielestä sopi... Nam!