CIMG3888-normal.jpg

Jäätyäni syksyllä vuorotteluvapaalle, päätin etten tee samoilla ohjeilla ruokia montaa kertaa, vaan haeskelen mieleisiä reseptejä  sieltä ja täältä ja fiksailen niitä oman maun mukaisiksi. Tämä broileriruoka on yksi uusista löydöistäni. En muistaakseni ole edes syönyt moista ennen, vaan ainesvalikoima tuntui omalta ja pikkasen jopa hymyilytti nuo baby-porkkanat....niitä kun meillä aika usein höyrytettynä syödään lisukkeena ruoalla kuin ruoalla. Hetken aikaa ruoan tekovaiheessa ajattelinkin korvaavani pikkuporkkanat luomuporkkanalla, vaan ajatuksesksi se jäi ja babyilla mentiin...

Minä oltin ruokaohjeen täältä, vaan näyttää tuota ohjetta eri lähteistä löytyvän pikkasen fiksattuina. Ja ihan järkyttäviä raaka-aineseroja samalla lihamäärällä....esim roseepippuria 2 tl TAI 2 rkl??? Kermaa 2 dl TAI 2 prk??  Maissijauhoja mulla ei ollu lihojen jauhottamiseen, vaan käytin ihan vehnäjauhoja. Yhden purkillisen smetanaa käytin ja se on mielestäni ihan riittävästi ja suolaa pitää ehottomasti lisätä, vaikka käyttäskin vaan yhen smetanapurkillisen. Monissa netissä olevissa ohjeissa sitä ei laiteta ollenkaan...

Tässäpä ohje miten minä ruoan tein. Nimenä mulla itepäisesti Olivian broileri, eikä Olivian kana.

Olivian broileri

3-4 pulleaa broilerin ohutleikettä/rintafilettä maustamattomana

2-3 rklvehnäjauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja) lihojen jauhottamiseen

rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 pieni pss baby-porkkanoita ( tai raakoja porkkanoita)

1 pieni prk kokonaisia herkkusieniä tai tuoreita herkkusieniä

Kastike:

1 pieni prk smetanaa

 2 dl (ruoka)kermaa ( minulla 15 prosenttista) 

n. 2 rkl hunajaa

1 rkl soijakastiketta

2 tl kokonaisia roseepippureita (murskaa kämmenellä)

suolaa (tätä ei yleensä ohjeissa ollut, vaan minusta kyllä kaipaa....laitoin vähän vajaan tl)

Halutessasi puolita lihat... minä halusin tehdä näin. Jauhota lihat ja ruskista ne paistinpannulla vähässä rasvassa ruskeiksi joka puolelta. Siirrä lihat uunivuokaan ja ripottele lihoille mausteita ripsaukset suolaa, mustapippuria, currya ja paprikajauhetta. Jos käytät tuoreita herkkusieniä, ruskista nekin ja laita vuokaan. Minä käytin säilykesieniä, joten vain valutin ne ja lisäsin vuokaan yhdessä jäisten baby-porkkanoiden kanssa. Porkkanoita ei tartte esikeittää, kuten monissa ohjeissa oli.....eiköhän ne tunnissa uunissa kypsy. Jos käyttää raakoja porkkanasuikaleita, voisi ne ensin freesata pannulla. 

Valmista kastike sekoittamalla ainekset sekaisin.(Koska tein tätä ruokaa nyt ekaa kertaa, halusin testata kastikkeen maun kuumana, joten kuumensin kastikkeen paistinpannulla ja maistelin sitä... suolaa kaipasi ehdottomasti. Jatkossa teen kastikkeen vain sekoittamalla ainekset sekaisin.) Kaada kastike uunivuokaan muiden ainesten päälle. Kypsennä ruokaa noin 175 asteisessa uunissa 50-60 min.

CIMG3863-normal.jpg

Menossa uuniin....

CIMG3878-normal.jpg

... ja kypsänä ruokana.

Omat makunystyräni juhlivat tätä ruokaa syödessäni....

Lihat olivat ihanan pehmoisia ja meheviä.

Tämä broileriruoka pääsi ehdottomasti omaan top 5.