Omenapannukakku tulee useimmiten tehtyä ihan pannarin perusohjeella ja siihen päälle vaan kuutioituna 2-3 omenaa/pellillinen ja pinnalle mausteeksi kanelia ja sokeria. Ja tähänhän käyvät vaikka ne hieman nuukahtaneet kurttuiset omenat, jos sellaisia sattuu olemaan. Omenapannaritaikinaan voi laittaa mausteeksi suolan ja sokerin lisäksi kanelia (1 tl /pellillinen pannaria) tai jauhettua kardemummaa (1 tl/pellillinen pannaria).
Pannukakku
(pellillinen)
8 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1 tl suolaa
½ dl sokeria ( oikein makeasta pannarista tykkäävät voivat laittaa enemmän)
(2 tl vanilliinisokeria...en laita aina)
(1 tl leivinjauhetta...joskus laitan, toiste taas en...ei ole mielestäni kummoista vaikutusta lopputulokseen)
50 g sulatettua rasvaa
+ raakan taikinan päälle 2-3 isoa omenaa kuorittuna ja kuutioituna tai karkeana raasteena tms. + sokeria (vajaa ½ dl) ja kanelia reilusti (minä laitan noin 2 tl)
Vatkaa maitoon munat, jauhot ja muut ainekset palovatkaimella vatkaten.
Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin pälle ja jos teet omenapannukakkua levita omenaraaste/kuutiot pannarin pinnalle ja viimeistele pannari ripottelemalla sokeri-kaneliseon pinnalle.
Paista pannari leivinpaperoidulla pellillä ( minä laitan 2 paperia päällekkäin) 200 -225 asteisessa uunissa keskitasossa 25 - 30 min. Tarkkaile paistumista loppupuolella, ettei pannarista tule turhan tummaa/kuivaa.
Anna pannarin jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoiseiksi paloiksi.
Tarjoa omenapannari sellaisenaan tai vielä jollakin hillolla höystettynä. Eikähän kermavaahtokaan pahitteeksi ole...
Rakenteeltaan hieman erilaisen omenapannarin ohjeen löydät täältä.
Kardemumman makuisen kaura-omenapannarin ohjeen löydät täältä.
Myös raparperiversio pannukakusta maistuu ainakin meillä, joten nyt kannattaa kaivella pakastimia, josko sieltä töytyisi aineksia siihenkin herkkuun.
Kommentit