1781701.jpg

Paistettu sei; sulaneita pakasteseifileitä annospaloina tai isoiksi suikaleiksi leikattuna, kuten minä tällä kertaa kalan leikkasin. Lisäksi tarvitaan leivittämiseen raakaa kananmunaa ja toiseen astiaan korppujauhoja + mausteita (minä laitoin suolaa, sitruunapippuria, paprikajauhetta) Kalapalat kastetaan ensinmunaseokseen ja sitten korppujauhe-mausteseoskeen ja sitten rasvassa pannulla kypsennnetään. Toki kalapalat voisi uunissakin kypsentää mutta ei niihin ihan samanlaista makua japaistopintaa tule.

Äkröörä eli munakokkeli; 1 muna / annos + 2 rkl vettä/maitoa + mausteita ( suolaa, valkopippuria) -> tasainen massa. Kattilan pohjalla sulatetaan rasvaa ja muna-nesteseos kaadetaan kattilaan ja sekoitetaan koko ajan rauhallisesti kunnes on hyytynyttä. Seosta ei ole tarkoitus ruskistaa. Maun voi vielä kypsänä tarkistaa ja lisätä makuja tarvittaessa. Minä lisäsin valmiiseen munakokkeliin reilusti tuoretta ruohosipulia.

Kalaa ja munakokkelia jäi ihan vähän ja ne me syötiin ihan kylminä, pinottuna ruisleipäviipaleiden päälle.